Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heukelom

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Heukelom biedt uitkomst! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u risicoloos en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen. Op deze pagina bekijkt u belangrijke tips ten aanzien van trapliften. U leest hier alles over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Meer weten? Dan kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Oisterwijk.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder gevaar en op een prettige manier de trap op en af.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten variëren tussen €2450 tot zo’n €10200, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Oisterwijk | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOisterwijk
Postcode5066
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Heukelom juni 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De totaalprijs wordt bepaald door 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor upgrades als een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.700.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.400.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.350 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in Heukelom. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.400€1.700 – €2.350halve dag
1 bocht€4.600 – €8.800€3.450 – €6.4005 uur
Twee bochten€6.350 – €11.600€4.400 – €7.4006,5 uur
Draaiende trap€8.200 – €12.900€5.200 – €10.100Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Heukelom.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Heukelom kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u al snel 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer aanbieders hebben op dit moment diverse 2e-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-heukelom-5066

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Bijna alle modellen hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere woning en elk budget is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Heukelom voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Ook kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.450 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.150 inclusief montage. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een automatische klaprail.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oisterwijk d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Oisterwijk. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Oisterwijk (https://www.oisterwijk.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door drempels of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna bieden ze u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een traplift selecteren die voldoet aan uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer weten of meteen aanmelden voor de WMO? In de box hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Lind 44
 • 5061 HX, Oisterwijk
 • Website: www.oisterwijk.nl
 • E-mail: gemeente@oisterwijk.nl
 • Telefoonnummer: 0135291311

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Heukelom subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een dealer of leverancier in de regio. Een ervaren adviseur kan u de populaire systemen demonstreren en adviseert welke uitvoering matcht met uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de volgende tabel vergelijkt u aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Heukelom.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Heukelom.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 erkende merken aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten hanteren een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan meerdere grote merken Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien worden er ook producten verkocht van Extrema, Platinum, Minivator, Triwa, Heymer. Bekende adviseurs van de genoemde merken zijn TipTop, RecentLift, Vegro, Smienk, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een productspecialist zal u bijstaan bij het vinden van een passende huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal de montage van een traplift in Heukelom binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden goed getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Stannah + RecentLift hanteren een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Levant comfort.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Heukelom is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Heukelom communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Standaard ligt dat tussen de 125 KG tot 145 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie