Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Raamsdonksveer

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Raamsdonksveer verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u op een veilige manier en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze pagina leest u praktische gegevens betreffende trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de prijzen, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Geertruidenberg.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een veilige en plezierige manier naar boven en naar beneden.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2300 & €9400, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteGeertruidenberg | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeertruidenberg
Postcode4941
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Veel gekozen liftHandicare 1100

Kosten traplift Raamsdonksveer juni 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs wordt bepaald door 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een lederen stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.300.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.050.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.150 of nog duurder.
 • Opties zoals een 4-puntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel verschaffen we een overzicht met de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Raamsdonksveer. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.750€1.800 – €2.1504 uur
1 bocht€5.100 – €9.500€2.850 – €5.4001/2 dag
2 bochten€6.250 – €11.300€3.600 – €7.6006,5 uur
Draaiende trap€8.550 – €12.200€5.550 – €10.8006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Raamsdonksveer.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Raamsdonksveer is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden helemaal gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u eenvoudig 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast is dat een duurzame investering. Meer en meer verkopers hebben een ruim aanbod met 2de-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-raamsdonksveer-4941

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. De meeste producten hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Doorgaans kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Raamsdonksveer voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Bovendien bestaan er buitenliften. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.100 inclusief installatie. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften zijn te koop v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Geertruidenberg d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Geertruidenberg. Inwoners met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Geertruidenberg (https://www.geertruidenberg.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent verkent of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-13 weken. Na deze termijn verstrekken ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een type kiezen dat past bij uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Vrijheidstraat 2
 • 4941 DX, Geertruidenberg
 • Website: www.geertruidenberg.nl
 • E-mailadres: info@geertruidenberg.nl
 • Telefoonnummer: 140162

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Raamsdonksveer bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning als er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u een aantal liften introduceren en adviseert u over welk merk/model matcht met uw wensen en budget. Veel van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In het schema hieronder treft u aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Raamsdonksveer.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Raamsdonksveer.

Bekende merken
In uw regio zijn meerdere geschikte traplift fabrikanten actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten beloven een korte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden vijf erkende ontwikkelaars Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Strobbe, Extrema, Minivator, Platinum. Grote specialisten van dergelijke merken zijn TipTop, RecentLift, PractiComfort, Smienk, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het vinden van een fijne huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal zal de montage van een traplift in Raamsdonksveer binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Acorn of PractiComfort verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 160.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Raamsdonksveer is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Raamsdonksveer verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 100 KG tot 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie