Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Geertruidenberg

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Geertruidenberg verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u weer zelf en zeer eenvoudig blijven genieten van uw woning. Op deze site vindt u uitgebreide tips betreffende trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, een technische beschrijving, de verwachte kosten, de WMO en info over het huren van een lift. Daarnaast kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Geertruidenberg.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder zorgen en op een aangename manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De tarieven schommelen tussen €1550 oplopend tot 8500, inclusief montage.
 • In sommige situaties heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteGeertruidenberg | Fabrikanten en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeertruidenberg
Postcode4931
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Vaak gekozen liftStannah Solus

Kosten traplift Geertruidenberg mei 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels 2 factoren: het soort trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.350.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.250.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.450.
 • Opties zoals een automatische schuifrail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Geertruidenberg. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.600€1.800 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€5.000 – €9.700€3.400 – €6.2004,5 uur
2 bochten€5.850 – €10.100€3.850 – €7.800Hele dag
Spiltrap€7.950 – €12.300€5.000 – €10.4001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Geertruidenberg.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Geertruidenberg is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden uitvoerig nagekeken en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 45% op de nieuwprijs. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Veel merken kunnen u ook helpen aan 2e-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-geertruidenberg-4931

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Veel stoelliften hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Standaard kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk huis wordt gezocht naar het juiste product. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Geertruidenberg voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Verder verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.100 inclusief montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.300 inclusief montage. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Geertruidenberg d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Geertruidenberg. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Geertruidenberg (https://www.geertruidenberg.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert gaat na of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-13 weken. Aansluitend verstrekken ze u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift aanschaffen die rijmt met uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Meer weten of direct beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Vrijheidstraat 2
 • 4941 DX, Geertruidenberg
 • Website: www.geertruidenberg.nl
 • E-mail: info@geertruidenberg.nl
 • Telefoonnummer: 140162

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Geertruidenberg subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een winkel/showroom in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte mogelijkheden laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift past bij uw wensenlijstje en budget. Veel van de aanbieders hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder staan winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Geertruidenberg.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Geertruidenberg.

Goede merken
In Nederland zijn diverse geschikte leveranciers operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten focussen zich op een snelle levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit enkele erkende traplift bouwers Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens worden er ook producten verkocht van Heymer, Minivator, Extrema, Platinum, Triwa. Populaire (2e hands) leveranciers van eerdergenoemde merken zijn TipTop, 123traplift, Vegro, Smienk, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur kan u helpen met het aanschaffen van een geschikte huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Geertruidenberg in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Otolift of 123 traplift bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 10.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Geertruidenberg is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Geertruidenberg hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 120 KG en 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke type woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie