Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zundert

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Zundert maakt het mogelijk! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u op een veilige manier en comfortabel in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via deze pagina kunt u aan de slag met praktische details aangaande trapliften. Wij bieden handige info over welk type lift geschikt is voor uw trap, de werking, de installatiekosten, de overheidsregelingen (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Zundert.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De prijzen liggen tussen de €1600 en €9000, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteZundert | Merken en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4881
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Veel gekozen liftStannah Siena

Kosten traplift Zundert mei 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs komt tot stand middels 2 factoren: het soort trap en de gewenste opties. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een lederen stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.350.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.000 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een voetenplank met LED verlichting zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze goedkope basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel vindt u een inschatting van de kosten van het installeren van een traplift in Zundert. Zoals u kunt zien: het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.750€1.550 – €2.200Dagdeel
1 bocht€4.500 – €9.400€3.250 – €5.1004,5 uur
Twee bochten€5.950 – €10.100€3.700 – €7.3005,5 uur
Wenteltrap€8.050 – €13.800€4.500 – €10.900Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Zundert.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Zundert is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden uiteraard goed nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u zo 30% – 50% op de nieuwprijs. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer leveranciers bieden een assortiment met 2de-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-zundert-4881

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Zundert voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Voorts verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.250 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.300 incl. montage.De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit type beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften zijn te koop v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zundert via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Zundert. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Zundert (https://www.zundert.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent zoekt uit of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door drempels of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-13 weken. Vervolgens geven ze u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift aanschaffen die voldoet aan uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Meer weten of wilt u een WMO-melding doen? Onderstaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Welborg 14
 • 4881 CZ, Zundert
 • Website: www.zundert.nl
 • E-mail: elz@ettenleur.nl
 • Telefoonnummer: 0765038939

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Zundert subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een winkel of showroom in de buurt. Een betrouwbare expert kan u een aantal liften demonstreren en adviseert u over welk type lift past in lijn is met uw wensen en budget. De meeste winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In het onderstaande overzicht treft u merken en winkels die ook liften plaatsen in Zundert.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Zundert.

Betrouwbare merken
In ons land zijn een aantal betrouwbare traplift fabrikanten aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten garanderen een vlotte levertijd en goede after service. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren meerdere erkende traplift bouwers Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder worden er ook producten verkocht van Minivator, Extrema, Strobbe, Heymer, Triwa. Gerenommeerde installateurs van deze modellen zijn Smienk, TipTop, 123traplift, Vegro, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het kopen van de beste huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Zundert al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Stannah + Smienk beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Flow.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Zundert is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Zundert benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Vaak ligt dat tussen de 125 KG – 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze huizen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie