Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Klein Zundert

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Klein Zundert maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Hieronder leest u praktische beschrijvingen ten aanzien van trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over diverse lift types, de werking, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kunt u online en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Zundert.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een beschermde en plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten liggen tussen de €1550 tot maar liefst €8900, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift juli 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Zundert | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4882
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Vaak verkochte liftOtolift Line

Kosten traplift Klein Zundert juli 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs hangt af van twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een klaprail. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor extra opties als een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.250.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.400.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.550 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een parkeerbocht zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij een overzicht met de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Klein Zundert. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.700€1.750 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€5.300 – €9.800€3.250 – €6.8004,5 uur
Twee bochten€6.350 – €11.100€3.700 – €7.0006,5 uur
Spiltrap€8.250 – €14.300€4.500 – €9.800Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Klein Zundert.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Klein Zundert is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u al snel 35% – 60% op de nieuwprijs. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. De meeste leveranciers kunnen u ook helpen aan 2e-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-klein-zundert-4882

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel soorten hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Klein Zundert voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.250 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.000 incl. montage.De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en optionele extra’s zoals een driepuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Daardoor opgewassen tegenelk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel en de scootmobiel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen kosten al snel €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zundert via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Zundert. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Zundert (https://www.zundert.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-13 weken. Aansluitend verstrekken ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een systeem kopen die rijmt met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of wilt u aanmelden voor de WMO? Hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Welborg 14
 • 4881 CZ, Zundert
 • Website: www.zundert.nl
 • E-mailadres: elz@ettenleur.nl
 • Telefoonnummer: 0765038939

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Klein Zundert vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Het meest praktische is een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende systemen demonstreren en vertelt welk model in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Veel van de showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In deze tabel vindt u winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Klein Zundert.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Klein Zundert.

Erkende merken
In ons land zijn meerdere erkende traplift fabrikanten operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten staan voor een snelle montage en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het overzicht hieronder bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 bekende producenten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Minivator, Extrema, Platinum, Strobbe. Erkende aanbieders van deze merken zijn o.a. 123traplift, PractiComfort, TipTop, RecentLift, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een productspecialist zal u bijstaan bij het uitzoeken van een prettige huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Klein Zundert binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden uitvoerig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals ThyssenKrupp en Heymer hebben een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Otolift Air.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Klein Zundert is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Klein Zundert communiceert een maximaal gewicht in kilogram. In de basis wisselt dat tussen de 130 KG – 160 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze woningtypes bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie