Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bavel

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Bavel maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Op deze pagina kunt u aan de slag met bruikbare details met betrekking tot trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de (montage)kosten, de WMO regelingen en specifieke info over rolstoelliften. Meer weten? Dan kunt u direct op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Alphen-Chaam.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Risicoloos en op een plezierige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €1650 tot wel €9100, inclusief installatie.
 • Soms komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteAlphen-Chaam | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4859
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Populaire trapliftOtolift Air

Kosten traplift Bavel april 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs is afhankelijk van twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een stabieler zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.850.
 • Een basislift met een standaard bocht is er vanaf €6.100.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.250 incl. montage.
 • Extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze aanlokkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het overzicht hieronder verschaffen we de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Bavel. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.250€1.650 – €2.100halve dag
Eén bocht€4.500 – €9.700€3.200 – €5.600halve dag
Twee bochten€5.750 – €11.400€3.850 – €8.0001 dag
Draaiende trap€8.500 – €12.000€5.550 – €10.2005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Bavel.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Bavel is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden uitgebreide getest en zijn vaak snel leverbaar. Zodoende bespaart u maar zo 55% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-bavel-4859

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. Veel merken hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor elk huis is er een passende oplossing. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Bavel voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Tevens verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.550 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.250 incl. installatie. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een driepuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit model heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften kosten al snel €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Alphen-Chaam door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Alphen-Chaam. Mensen met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Alphen-Chaam (https://www.alphen-chaam.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent bekijkt of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-13 weken. Hierna verstrekken ze u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een type kopen die rijmt met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of snel aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Willibrordplein 1
 • 5131 AV, Alphen-Chaam
 • Website: www.alphen-chaam.nl
 • E-mailadres: zorg@alphen-chaam.nl
 • Telefoonnummer: 0135083070

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Bavel zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u verschillende uitvoeringen introduceren en geeft aan welk merk/model rijmt met uw trap, situatie en budget. Veel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande lijst staan fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Bavel.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Bavel.

Betrouwbare merken
In ons land zijn verschillende betrouwbare merken met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers bieden een snelle levertijd en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In deze tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn meerdere goede traplift fabrikanten Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Triwa, Extrema, Platinum, Heymer. Erkende dealers van merken als deze zijn PractiComfort, 123traplift, Smienk, TipTop, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Bavel binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Hier is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Dealers als ThyssenKrupp + RecentLift hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Bavel is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Bavel verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. Vaak wisselt dat tussen de 115 KG – 160 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie