Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Strijbeek

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Strijbeek kan u daarbij helpen! Veel mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u zorgeloos en comfortabel van uw hele huis genieten. Via onze vergelijker vindt u waardevolle gegevens met betrekking tot trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, de werking, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Tevens kunt u direct en vrijblijvend een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Alphen-Chaam.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een veilige en gemakkelijke manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2100 & €9200, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteAlphen-Chaam | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4856
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Strijbeek april 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De prijs komt tot stand middels 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap stijgen de kosten. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.100.
 • Een basislift met een standaard bocht plaatsen ze al vanaf €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.700 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een vijfpuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder voorzien we u van de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Strijbeek. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.950€1.550 – €2.150halve dag
Eén bocht€4.550 – €9.400€3.450 – €5.7005 uur
Meerdere bochten€6.350 – €10.000€3.700 – €7.800Hele dag
Draaiende trap€8.100 – €14.300€5.350 – €10.3006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Strijbeek.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Strijbeek is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u eenvoudig 45% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer merken bieden een assortiment met tweedehandse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-strijbeek-4856

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke situatie is er een passende oplossing. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Strijbeek voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.350 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.400 inclusief montage. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs hangt af van het aantal bochten en aanvullende opties als een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze lift heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Alphen-Chaam binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Alphen-Chaam. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Alphen-Chaam (https://www.alphen-chaam.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent bekijkt of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan veel hoogteverschil of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-13 weken. Vervolgens krijgt u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een stoellift kiezen dat past bij uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Willibrordplein 1
 • 5131 AV, Alphen-Chaam
 • Website: www.alphen-chaam.nl
 • E-mail: zorg@alphen-chaam.nl
 • Telefoonnummer: 0135083070

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Strijbeek onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u meerdere mogelijkheden demonstreren en informeert u over welk merk/model voldoet aan uw budget en situatie. Het gros van de winkels hebben een divers aanbod. In de onderstaande lijst staan aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Strijbeek.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Strijbeek.

Erkende merken
In uw regio zijn verschillende professionele fabrikanten actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers staan voor een korte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan vijf erkende merken Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Extrema, Heymer, Triwa, Minivator. Bekende verkopers van merken als deze zijn PractiComfort, Smienk, 123traplift, RecentLift, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Strijbeek binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden goed getest zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Handicare & PractiComfort verkopen een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 75.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Strijbeek is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Strijbeek benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG tot 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie