Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Teteringen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Teteringen verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en probleemloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl bekijkt u handige informatie met betrekking tot trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over diverse lift types, hoe het werkt, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kunt u zonder kosten een brochure of een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Breda.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zorgeloos en op een eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2500 & €9300, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Breda | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode4847
WMO Beslissingstermijn8-14 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Teteringen juni 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs is afhankelijk van 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Mogelijk geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.250.
 • Een stoellift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.000.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.450 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een 4-puntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze lokkertjes schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder verschaffen we de huidige prijzen van het installeren van een traplift in Teteringen. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.750€1.750 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€5.000 – €8.200€2.750 – €6.1001/2 dag
2 bochten€5.900 – €11.300€4.300 – €7.8005,5 uur
Wenteltrap€7.850 – €14.100€4.900 – €10.1006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Teteringen.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Teteringen is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u eenvoudig 55% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer showrooms hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-teteringen-4847

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste types hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere woning en elk budget is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Teteringen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Tevens verkoopt men systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.350 incl. plaatsing. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een noodbatterij.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze variant heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die rolstoelliften kan installeren. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Breda door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Breda. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert komt bij u thuis en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Breda (https://www.breda.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-14 weken. Hierna krijgt u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een traplift uitkiezen die in lijn is met uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of meteen een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Claudius Prinsenlaan 10
 • 4811 DJ, Breda
 • Website: www.breda.nl
 • E-mailadres: gemeente@breda.nl
 • Telefoonnummer: 14076

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Teteringen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u passende modellen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk systeem aansluit op uw situatie. Veel van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder treft u winkels en producenten die ook liften installeren in Teteringen.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Teteringen.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 erkende fabrikanten met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten staan in voor een snelle levering en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit vijf grote traplift bouwers Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Extrema, Triwa, Platinum, Minivator. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van eerdergenoemde merken zijn Vegro, Smienk, PractiComfort, RecentLift, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het vinden van een passende huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Teteringen al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Triwa of RecentLift bieden een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 1100.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Teteringen is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Teteringen werkt met een maximaal gewicht in kilogram. In de regel fluctueert dat tussen de 135 KG – 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze type woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie