Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wagenberg

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Wagenberg kan u daarbij helpen! Een groot deel van de senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u weer zelf en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. Op deze site bekijkt u uitgebreide tips ten aanzien van trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Geïnteresseerd? Dan kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Drimmelen.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder zorgen en op een gemakkelijke manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De prijzen liggen tussen de €2450 oplopend tot 9400, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteDrimmelen | Fabrikanten en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4845
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Wagenberg juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. In het geval van 1 of meer bochten gaan de kosten omhoog. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een extra dunne rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.700.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al voor €5.800.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.200 inclusief installatie.
 • Opties zoals een klaprail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze gunstige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel verschaffen we de adviesprijzen van het laten installeren van een traplift in Wagenberg. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.500€1.550 – €2.350Dagdeel
Eén bocht€4.950 – €8.000€2.900 – €6.100halve dag
2 bochten€5.800 – €11.000€4.100 – €7.5001 dag
Spiltrap€8.550 – €12.700€4.700 – €10.4005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Wagenberg.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wagenberg kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u tot wel 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Flink wat fabrikanten bieden een assortiment met 2de-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-wagenberg-4845

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Veel stoelliften beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. In de regel kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke woning bestaat er een geschikt systeem. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Wagenberg voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Ook onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.450 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.950 inclusief montage. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een vierpuntsgordel.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo opgewassen tegenextreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit speciale model heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Drimmelen via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Drimmelen. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren veilig en prettig in uw huis te wonen. Door de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Drimmelen (https://www.drimmelen.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend krijgt u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een type kiezen die matcht met uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer weten of meteen aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Park 1
 • 4921 BV, Drimmelen
 • Website: www.drimmelen.nl
 • E-mailadres: gemeente@drimmelen.nl
 • Telefoonnummer: 140162

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Wagenberg bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een dealer of leverancier in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire stoelliften demonstreren en geeft aan welk systeem matcht met uw budget en situatie. Het gros van de dealers bieden meerdere merken aan. In het schema hieronder bekijkt u leveranciers en merken die ook liften monteren in Wagenberg.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Wagenberg.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse bekende traplift fabrikanten aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten focussen zich op een snelle levering en een eigen serviceteam. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In het overzicht hieronder staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan enkele grote merken We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Triwa, Strobbe, Extrema, Minivator. Bekende montagepartners van eerdergenoemde merken zijn TipTop, 123traplift, PractiComfort, RecentLift, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het uitkiezen van een passende huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal de montage van een traplift in Wagenberg binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Stannah & TipTop verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare Freecurve.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Wagenberg is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Wagenberg communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 125 KG tot 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de opties bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze gevallen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie