Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heijningen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Heijningen verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u zorgeloos en op een prettige manier van uw hele huis genieten. Via deze pagina kunt u aan de slag met belangrijke details wat betreft trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, een technische beschrijving, de installatiekosten, de WMO en info over het huren van een lift. Meer info? Dan kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Moerdijk.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Risicoloos en op een aangename manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2350 tot maar liefst €9700, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteMoerdijk | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4794
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 80

Kosten traplift Heijningen april 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs hangt af van twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.500.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.150.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.700 of meer.
 • Extra upgrades zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze goedkope basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel bieden wij de richtprijs van het monteren van een traplift in Heijningen. Zoals u kunt zien: het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.400€1.550 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€5.450 – €9.700€3.450 – €5.0005 uur
Meerdere bochten€5.600 – €10.600€4.450 – €7.800Hele dag
Spiltrap€7.800 – €12.000€5.350 – €10.1006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Heijningen.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Heijningen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden helemaal gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u maar zo 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat aanbieders hebben op dit moment diverse tweedehandse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-heijningen-4794

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel merken beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Overigens kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Heijningen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Tevens kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350 incl. installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.100 inclusief montage. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire firma die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Moerdijk door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Moerdijk. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Moerdijk (https://www.moerdijk.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur beslist of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door opstapjes of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een lift selecteren die aansluit op uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer weten of direct een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Pastoor van Kessellaan 15
 • 4761 BJ, Moerdijk
 • Website: www.moerdijk.nl
 • E-mail: wmo-loket@moerdijk.nl
 • Telefoonnummer: 140168

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Heijningen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften uitproberen? Handig is dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een professionele adviseur kan u de populaire opties laten zien en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering past bij uw budget en situatie. Veel van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Heijningen.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Heijningen.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn een aantal bekende traplift bouwers met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten bieden een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren enkele professionele traplift bouwers We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Triwa, Platinum, Extrema, Strobbe. Populaire adviseurs van deze merken zijn o.a. Smienk, Vegro, TipTop, PractiComfort, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur kan u helpen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak kan de montage van een traplift in Heijningen in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Handicare + RecentLift hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Flow.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Heijningen is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Heijningen hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans schommelt dat tussen de 125 KG en 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke type woningen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie