Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Fijnaart

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Fijnaart maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Op Trapliftexpert.nl treft u belangrijke gegevens t.a.v. trapliften. U leest hier alles over soorten liften, de unieke werking, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Ook kunt u direct en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Moerdijk.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier naar boven en beneden gaan.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1900 en €9500, inclusief montage.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteMoerdijk | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4793
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 75

Kosten traplift Fijnaart april 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Vaak komen er additionele kosten bij voor extra opties als een extra dunne rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al vanaf €6.350.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.150.
 • Extra upgrades zoals een 4-puntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel bieden wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het plaatsen van een traplift in Fijnaart. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.750€1.650 – €2.2003,5 uur
1 bocht€5.400 – €8.700€2.550 – €5.1001/2 dag
2 bochten€6.100 – €10.000€3.650 – €7.3001 dag
Spiltrap€7.550 – €12.300€5.300 – €10.900Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Fijnaart.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Fijnaart is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden grondig gecheckt en zijn vaak snel leverbaar. Dan bespaart u zo 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de verkooppunten hebben op dit moment diverse 2e-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-fijnaart-4793

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. De rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Veel stoelliften beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Fijnaart voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.350 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.300 incl. plaatsing. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een draaifunctie.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is het systeem bestand tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze uitvoering heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Moerdijk via de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Moerdijk. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent veilig en prettig thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Moerdijk (https://www.moerdijk.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een stoellift laten installeren die aansluit op uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Pastoor van Kessellaan 15
 • 4761 BJ, Moerdijk
 • Website: www.moerdijk.nl
 • E-mail: wmo-loket@moerdijk.nl
 • Telefoonnummer: 140168

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Fijnaart onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt in de regio. Een erkende adviseur kan u passende stoelliften laten zien en informeert u over welk model past bij uw budget en situatie. Veel van de winkeliers verkopen diverse merken. In deze tabel staan leveranciers en merken die ook liften plaatsen in Fijnaart.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Fijnaart.

Professionele merken
In ons land zijn enkele betrouwbare ontwikkelaars met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars hanteren een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande lijst bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren meerdere betrouwbare traplift fabrikanten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Heymer, Extrema, Strobbe, Triwa. Bekende (tweedehands) aanbieders van dergelijke merken zijn 123traplift, PractiComfort, Vegro, Smienk, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het vinden van een geschikte huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Fijnaart al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Minivator of 123 traplift bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 55.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Fijnaart is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Fijnaart communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans valt dit binnen een marge van 130 KG & 170 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze woningen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie