Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Klundert

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Klundert verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de ouderen kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op de traplift-vergelijker vindt u handige adviezen m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de prijzen, de overheidsregelingen (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer info? Dan kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Moerdijk.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier de trap op en af.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De tarieven variëren tussen €1550 & €8000, incl. installatie.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteMoerdijk | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4791
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 60

Kosten traplift Klundert juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een lederen stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.750.
 • Een basislift met een standaard bocht is al beschikbaar v.a. €6.350.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.600 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een meedraaiende stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van een lijst met verwachte prijzen van het installeren van een traplift in Klundert. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.350€1.700 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€4.950 – €9.400€2.550 – €6.7005 uur
Twee bochten€6.500 – €11.500€3.700 – €8.000Eén dag
Draaiende trap€7.950 – €12.000€5.100 – €10.1006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Klundert.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Klundert is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden uitvoerig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarmee bespaart u tot wel 50% – 60% op de aankoopprijs. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Veel merken hebben een ruim aanbod met 2de-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-klundert-4791

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste stoelliften beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Overigens kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Klundert voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder kunt u kiezen voor buitenliften. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.350 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.250 inclusief installatie. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit model beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen worden aangeboden v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Moerdijk via de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Moerdijk. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Moerdijk (https://www.moerdijk.nl).
 2. Een consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent onderzoekt of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift uitkiezen die voldoet aan uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of wilt u een aanvraag indienen? Bijgaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Pastoor van Kessellaan 15
 • 4761 BJ, Moerdijk
 • Website: www.moerdijk.nl
 • E-mailadres: wmo-loket@moerdijk.nl
 • Telefoonnummer: 140168

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Klundert zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een winkel/showroom in de buurt. Een betrouwbare expert kan u geschikte mogelijkheden laten zien en geeft aan welk systeem in lijn is met uw wensen en budget. Veel van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder staan de meest populaire aanbieders die ook leveren in Klundert.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Klundert.

Populaire merken
In uw omgeving zijn diverse professionele traplift fabrikanten met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers staan bekend om een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn vijf erkende fabrikanten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Extrema, Strobbe, Heymer, Triwa. Bekende wederverkopers van bovengenoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, Vegro, Smienk, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het aanschaffen van een passende huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Klundert in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Stannah & Strobbe bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 1000.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Klundert is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Klundert verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal ligt dat tussen de 135 KG tot 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze woningen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is het systeem bestand tegen extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie