Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Standdaarbuiten

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Standdaarbuiten biedt uitkomst! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u veilig en comfortabel van uw hele huis genieten. Via deze website treft u praktische informatie t.a.v. trapliften. U leest hier alles over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de onkosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer weten? Dan kan men gelijk een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Moerdijk.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zonder gevaar en op een aangename manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1500 tot wel €9800, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift april 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteMoerdijk | Fabrikanten en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4758
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 2000

Kosten traplift Standdaarbuiten april 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs is afhankelijk van 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.850.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €6.900 inclusief installatie.
 • Opties zoals een automatische klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte treft u de richtprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Standdaarbuiten. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.900€1.600 – €2.3504 uur
Eén bocht€5.300 – €9.200€3.350 – €5.300halve dag
Meerdere bochten€5.950 – €11.200€4.450 – €7.8006,5 uur
Spiltrap€7.550 – €12.700€4.650 – €10.8006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Standdaarbuiten.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Standdaarbuiten is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden helemaal gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u maar zo 35% – 60% op de nieuwprijs. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Flink wat leveranciers hebben een ruim aanbod met tweedehandse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-standdaarbuiten-4758

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. De meeste stoelliften beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Standdaarbuiten voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Daarnaast verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.400 inclusief montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.050 inclusief plaatsing. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede leverancier die rolstoelliften kan installeren. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Moerdijk d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Moerdijk. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Moerdijk (https://www.moerdijk.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist bekijkt of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna geven ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een model laten plaatsen die aansluit op uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Meer informatie of snel aanmelden voor de WMO? Hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Pastoor van Kessellaan 15
 • 4761 BJ, Moerdijk
 • Website: www.moerdijk.nl
 • E-mailadres: wmo-loket@moerdijk.nl
 • Telefoonnummer: 140168

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Standdaarbuiten vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een getrainde specialist kan u de populaire systemen laten zien en adviseert welk systeem aansluit op uw budget en situatie. Veel dealers bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Standdaarbuiten.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Standdaarbuiten.

Populaire merken
In uw omgeving zijn 5 professionele fabrikanten met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken waarborgen een korte installatietijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal populaire leveranciers We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Triwa, Heymer, Strobbe, Platinum. Erkende verkopers van dergelijke merken zijn TipTop, Vegro, PractiComfort, 123traplift, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur helpt u graag bij het vinden van de beste huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak zal de montage van een traplift in Standdaarbuiten binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Minivator en PractiComfort verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 1100.

Kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Standdaarbuiten is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Standdaarbuiten hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Standaard schommelt dat tussen de 105 KG en 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke huizen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie