Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oud Gastel

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Oud Gastel maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u weer zelf en zonder enige inspanning naar boven en naar beneden. Aan de hand van deze website kunt u aan de slag met nuttige tips ten aanzien van trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, technische details, de geschatte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over het huren van een lift. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Halderberge.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zorgeloos en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De kosten liggen tussen de €2450 tot maar liefst €9000, incl. montage.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHalderberge | Merken en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4751
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftStannah Solus

Kosten traplift Oud Gastel april 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een hoofdsteun. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Daarnaast zijn er extra kosten voor extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200.
 • Een stoellift met één bocht is er al vanaf €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.050.
 • Extra upgrades zoals een luxe stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze gunstige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder verstrekken wij de richtprijzen van het monteren van een traplift in Oud Gastel. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.650€1.850 – €2.1504 uur
1 bocht€5.050 – €9.200€2.850 – €6.4001/2 dag
Twee bochten€5.800 – €11.500€3.700 – €7.9005,5 uur
Spiltrap€8.300 – €13.000€4.800 – €10.700Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Oud Gastel.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oud Gastel is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden grondig gecheckt en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u tot wel 40% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard is dat een duurzame investering. Flink wat merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-oud-gastel-4751

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is uniek. Voor elke woning is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Oud Gastel voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.500 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.900 incl. installatie. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eenautomatisch opklapbare voetenplank.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Halderberge binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Halderberge. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Halderberge (https://www.halderberge.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent onderzoekt of de traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens geven ze u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag nu een model kopen dat past bij uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer weten of snel een aanvraag indienen? In onderstaand schema plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Parklaan 15
 • 4731 GJ, Halderberge
 • Website: www.halderberge.nl
 • E-mail: gemeente@halderberge.nl
 • Telefoonnummer: 140165

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Oud Gastel vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een winkel of showroom bij u in de buurt. Een productspecialist kan u een aantal mogelijkheden demonstreren en vertelt welk model in lijn is met uw situatie. Veel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel bekijkt u winkels en producenten die ook leveren in Oud Gastel.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Oud Gastel.

Goede merken
In uw omgeving zijn verschillende bekende traplift bouwers met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken staan bekend om een snelle levertijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In deze tabel treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn enkele bekende traplift fabrikanten De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Platinum, Extrema, Triwa, Minivator. Erkende specialisten van dergelijke merken zijn 123traplift, RecentLift, PractiComfort, Smienk, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal de montage van een traplift in Oud Gastel binnen een paar weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als ThyssenKrupp & Smienk beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Otolift Parallel.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Oud Gastel is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Oud Gastel hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans ligt dat tussen de 110 KG tot 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze type woningen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie