Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oudenbosch

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Oudenbosch vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u op een veilige manier en op een prettige manier naar boven en naar beneden. Op de traplift-vergelijker treft u handige beschrijvingen aangaande trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Halderberge.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Op een veilige en eenvoudige manier de trap op en af.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De kosten schommelen tussen €2350 tot maar liefst €10000, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift juni 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Halderberge | Merken en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4731
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftOtolift Parallel

Kosten traplift Oudenbosch juni 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs komt tot stand middels 2 zaken: het type trap en extra opties. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard geldt er een meerprijs voor extra opties als een lederen stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.800.
 • Een lift die 1 bocht door moet vindt u al vanaf €6.300.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.200 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een luxere stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze interessante vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder voorzien we u van de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Oudenbosch. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.850€1.750 – €2.350halve dag
1 bocht€5.400 – €8.300€2.750 – €6.0004,5 uur
Twee bochten€5.550 – €10.600€3.700 – €7.200Hele dag
Draaiende trap€8.200 – €12.700€4.900 – €10.6005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Oudenbosch.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Oudenbosch is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u tot wel 55% op de nieuwprijs. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de verkooppunten kunnen u ook helpen aan 2e-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-oudenbosch-4731

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel merken bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Oudenbosch voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.250 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.750 incl. montage.Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een sta-op-stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit product beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende zaak die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen kosten al snel €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Halderberge d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Halderberge. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Halderberge (https://www.halderberge.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een lift selecteren die in lijn is met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of snel een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Parklaan 15
 • 4731 GJ, Halderberge
 • Website: www.halderberge.nl
 • E-mail: gemeente@halderberge.nl
 • Telefoonnummer: 140165

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Oudenbosch onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een winkel of showroom in de buurt. Een professionele adviseur kan u passende uitvoeringen demonstreren en geeft aan welk merk/model voldoet aan uw situatie. Een groot deel van de dealers verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel treft u aanbieders en merken die ook liften monteren in Oudenbosch.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Oudenbosch.

Geschikte merken
In uw regio zijn vijf populaire merken actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift fabrikanten staan voor een snelle montage en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren een aantal populaire traplift fabrikanten We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Strobbe, Extrema, Triwa, Minivator. Grote (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn TipTop, Vegro, 123traplift, Smienk, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het vinden van een fijne huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Oudenbosch in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden grondig getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Otolift + Extrema hebben een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Otolift Line.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Oudenbosch is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Oudenbosch communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard ligt dat tussen de 105 KG – 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie