Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wouw

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Wouw kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u veilig en zonder enige inspanning uw gehele woning blijven gebruiken. Hieronder treft u waardevolle adviezen wat betreft trapliften. Onze experts geven tips over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de onkosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kunt u gratis en zonder moeite een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Roosendaal.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder risico en op een gemakkelijke manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De tarieven schommelen tussen €1900 & €9100, incl. installatie.
 • Mogelijk krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteRoosendaal | Merken en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4724
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Wouw juni 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Bovendien geldt er een meerprijs voor opties zoals een andere kleur rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.650.
 • Een stoellift met één bocht is er al vanaf €5.850.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.450 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder voorzien we u van een overzicht met de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Wouw. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.500€1.750 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€4.550 – €8.000€2.600 – €5.5004,5 uur
Meerdere bochten€6.300 – €10.900€3.900 – €7.800Hele dag
Draaiende trap€8.000 – €14.300€4.950 – €9.9005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Wouw.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wouw is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden uitgebreid gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Dan bespaart u zo 45% op de nieuwprijs. Ook is recycling goed voor het milieu. De meeste verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-wouw-4724

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Bijna alle modellen hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Doorgaans kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Wouw voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Bovendien onderscheiden we buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap start bij €2.600 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.250 incl. plaatsing. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €10.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en optionele upgrades zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften worden aangeboden v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Roosendaal met de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Roosendaal. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Roosendaal (https://www.roosendaal.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur analyseert of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. drempels of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna sturen ze u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een systeem laten plaatsen die rijmt met uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer informatie of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? In onderstaand schema checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadserf 1
 • 4701 NK, Roosendaal
 • Website: www.roosendaal.nl
 • E-mailadres: info@hetpunt.nl
 • Telefoonnummer: 140165

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Wouw onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u geschikte modellen demonstreren en adviseert welk type lift past past bij uw situatie. Veel van de aanbieders verkopen diverse merken. In de onderstaande lijst bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook leveren in Wouw.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Wouw.

Bekende merken
In ons land zijn verschillende betrouwbare ontwikkelaars werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken hanteren een snelle montage en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan vijf erkende ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er ook producten verkocht van Minivator, Heymer, Platinum, Extrema, Triwa. Grote verkopers van dergelijke merken zijn PractiComfort, Vegro, RecentLift, 123traplift, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het uitkiezen van een prettige huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Wouw binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als ThyssenKrupp of Strobbe beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Stannah Starla.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Wouw is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Wouw werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel schommelt dat tussen de 110 KG – 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort gevallen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie