Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Roosendaal

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Roosendaal maak langer thuiswonen mogelijk! Veel ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en moeiteloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze website treft u bruikbare gegevens omtrent trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, hoe de producten werken, de verwachte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Ook kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Roosendaal.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een betrouwbare en prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De prijzen liggen tussen de €2000 tot wel €9200, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteRoosendaal | Fabrikanten en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4705
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Roosendaal juli 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs wordt bepaald door 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.100.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €5.900.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €6.950 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte vindt u de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Roosendaal. Zoals u kunt zien: het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.400€1.800 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€4.700 – €9.500€3.350 – €5.5004,5 uur
Meerdere bochten€5.600 – €11.300€4.250 – €7.6001 dag
Draaiende trap€7.500 – €12.600€5.300 – €10.8005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Roosendaal.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Roosendaal is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden goed getest en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u maar zo 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast is dat een duurzame investering. Meer en meer showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-roosendaal-4705

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste types hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste liften kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Roosendaal voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Ook kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.500 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.300 inclusief montage. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.750. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften kosten al snel €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Roosendaal door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Roosendaal. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang op een prettige manier zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Roosendaal (https://www.roosendaal.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent beslist of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak drempels of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een type laten monteren die rijmt met uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Meer weten of wilt u een WMO-melding doen? In de lijst hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadserf 1
 • 4701 NK, Roosendaal
 • Website: www.roosendaal.nl
 • E-mailadres: info@hetpunt.nl
 • Telefoonnummer: 140165

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Roosendaal vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door mensen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal mogelijkheden demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk systeem aansluit op uw budget en situatie. Een groot deel van de verkooppunten verkopen diverse merken. In de tabel hieronder vindt u merken en winkels die ook werkzaam zijn in Roosendaal.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Roosendaal.

Erkende merken
In Nederland zijn een aantal professionele fabrikanten met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers werken met een snelle montage en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden vijf professionele fabrikanten Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Platinum, Extrema, Minivator, Strobbe. Populaire (2e hands) leveranciers van deze modellen zijn Vegro, RecentLift, TipTop, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het uitkiezen van een goede huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal zal de montage van een traplift in Roosendaal binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Otolift + RecentLift verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare 1000XXL.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Roosendaal is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Roosendaal hanteert een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen schommelt dat tussen de 135 KG en 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze gevallen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie