Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bergen op Zoom

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Bergen op Zoom biedt uitkomst! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze site treft u waardevolle informatie t.a.v. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de verwachte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over tweedehands modellen. Meer weten? Dan kan men kosteloos op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Bergen op Zoom.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier blijven genieten van uw woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven variëren tussen €2500 & €8300, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteBergen op Zoom | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergen op Zoom
Postcode4616
WMO Beslissingstermijn8-27 weken
Populaire liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Bergen op Zoom mei 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs hangt af van twee factoren: het type trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een 4-puntsgordel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.650.
 • Een basislift met een standaard bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.250.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.450 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een noodbatterij zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze voordelige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van de marktprijzen van het installeren van een traplift in Bergen op Zoom. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.650€1.650 – €2.200halve dag
Eén bocht€4.750 – €8.400€2.600 – €5.600halve dag
Twee bochten€6.200 – €11.300€4.200 – €7.4006,5 uur
Wenteltrap€8.350 – €12.700€4.600 – €10.700Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Bergen op Zoom.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bergen op Zoom is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u eenvoudig 55% op de nieuwprijs. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-bergen-op-zoom-4616

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste producten bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. In de regel kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Bergen op Zoom voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Ook kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.400 inclusief montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.850 inclusief installatie. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bergen op Zoom door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Bergen op Zoom. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Bergen op Zoom (https://www.bergenopzoom.nl).
 2. De consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-27 weken. Vanaf dat moment geven ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift laten plaatsen die matcht met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Meer weten of snel een WMO-melding doen? Onderstaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Louis Porquinlaan 1
 • 4611 AM, Bergen op Zoom
 • Website: www.bergenopzoom.nl
 • E-mailadres: backofficewmo@bergenopzoom.nl
 • Telefoonnummer: 140164

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Bergen op Zoom vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op mensen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u meerdere modellen demonstreren en informeert welk merk/model rijmt met uw wensen en budget. Een groot deel van de aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande lijst bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Bergen op Zoom.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Bergen op Zoom.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn 5 bekende fabrikanten met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten staan voor een snelle montage en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande lijst vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende bekende fabrikanten Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Triwa, Strobbe, Extrema, Minivator. Populaire (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. Smienk, TipTop, Vegro, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een adviseur is u graag van dienst bij het uitzoeken van een passende huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Bergen op Zoom binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Minivator & 123 traplift verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Air.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Bergen op Zoom is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Bergen op Zoom werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 135 KG en 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie