Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sluis

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Sluis maakt het mogelijk! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u weer zelf en op een prettige manier van uw hele huis genieten. Via Trapliftexpert.nl treft u uitgebreide adviezen omtrent trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de producten werken, de installatiekosten, de WMO en welke aanbieders er allemaal zijn. Tevens kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Sluis.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een beschermde en comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €1600 oplopend tot 9600, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift juli 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteSluis | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4524
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 10

Kosten traplift Sluis juli 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.800.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.400.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.050 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een sta-op-stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel bieden wij de adviesprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Sluis. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.900€1.800 – €2.2501/2 dag
1 bocht€4.500 – €9.900€3.100 – €6.000halve dag
Meerdere bochten€6.200 – €10.600€4.300 – €7.8006,5 uur
Spiltrap€8.050 – €14.200€5.300 – €10.8005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Sluis.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Sluis kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden helemaal gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u al snel 50% vergeleken met een nieuw model. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Veel showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-sluis-4524

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle types hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Sluis voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Ook bestaan er buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.700 inclusief montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.050 inclusief installatie. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een draaifunctie.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sluis binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Sluis. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang comfortabel in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Sluis (https://www.gemeentesluis.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of smalle deuren). De verhuisvergoeding is dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien verstrekken ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een type uitkiezen die matcht met uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of wilt u hulp aanvragen? Bijgaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Nieuwstraat 2
 • 4501 BD, Sluis
 • Website: www.gemeentesluis.nl
 • E-mail: info@gemeentesluis.nl
 • Telefoonnummer: 0117457050

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Sluis subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom in de omgeving. Een professionele adviseur kan u passende opties laten zien en informeert welke uitvoering matcht met uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel staan winkels en producenten die ook liften plaatsen in Sluis.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Sluis.

Geschikte merken
In Nederland zijn diverse professionele fabrikanten aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten staan in voor een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn enkele goede fabrikanten Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Strobbe, Extrema, Heymer, Platinum. Gerenommeerde installateurs van bovengenoemde merken zijn Vegro, Smienk, TipTop, PractiComfort, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het uitzoeken van een prettige huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Sluis binnen een paar weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Acorn + 123 traplift bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Platinum Horizon.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Sluis is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Sluis hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG en 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie