Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Groede

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Groede biedt uitkomst! Veel senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kan men zonder zorgen en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Op de traplift-vergelijker leest u belangrijke adviezen over trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, hoe het technisch werkt, de verwachte kosten, de WMO regelingen en uitgebreide info over plateauliften. Daarbovenop kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Sluis.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier de trap op en af.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De prijzen liggen tussen de €1750 tot zo’n €8700, incl. installatie.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteSluis | Fabrikanten en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4503
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftOtolift Air

Kosten traplift Groede juli 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Mogelijk zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een lederen stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.300.
 • Een lift die 1 bocht door moet vindt u al vanaf €5.900.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.100 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een vijfpuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel bieden wij de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Groede. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.450€1.750 – €2.3503,5 uur
1 bocht€4.950 – €8.000€2.550 – €6.3001/2 dag
2 bochten€6.250 – €11.200€4.050 – €7.6006,5 uur
Wenteltrap€8.400 – €12.600€5.350 – €9.400Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Groede.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Groede is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden uiteraard goed nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u al snel 40% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat fabrikanten hebben een ruim aanbod met tweedehandse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-groede-4503

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle types hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Groede voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens zijn er buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap start bij €2.550 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.850 incl. plaatsing. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel. Dit type heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede firma die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sluis via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Sluis. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert komt bij u thuis en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Sluis (https://www.gemeentesluis.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent analyseert of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. drempels of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Als de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een model uitkiezen die rijmt met uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of gelijk een aanvraag indienen? In de grijze box checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Nieuwstraat 2
 • 4501 BD, Sluis
 • Website: www.gemeentesluis.nl
 • E-mail: info@gemeentesluis.nl
 • Telefoonnummer: 0117457050

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Groede onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een subsidie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of diverse trapliften uitproberen? Handig is dan een adviespunt of winkel in de regio. Een ervaren adviseur kan u meerdere systemen demonstreren en informeert u over welk type lift past aansluit op uw wensen, eisen en budget. Het gros van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel bieden wij fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Groede.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Groede.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende geschikte fabrikanten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers garanderen een snelle levertijd en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In deze tabel bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan een aantal betrouwbare traplift bouwers De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Heymer, Extrema, Platinum, Triwa. Bekende specialisten van de genoemde merken zijn RecentLift, TipTop, Smienk, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist kan u helpen met het kopen van een geschikte huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak kan de montage van een traplift in Groede binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Otolift en Heymer verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Line.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Groede is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Groede verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal schommelt dat tussen de 110 KG – 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de opties bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie