Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Geersdijk

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Geersdijk kan u daarbij helpen! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u veilig en zonder moeite uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze pagina vindt u nuttige specificaties betreffende trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, de unieke werking, de verwachte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Ook kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Noord-Beveland.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Met een veilig gevoel en op een eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €2550 oplopend tot 8300, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteNoord-Beveland | Merken en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4494
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Geersdijk april 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een groter zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.450.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.100.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.600 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een driepuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze lokkertjes hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder verstrekken wij een inschatting van de kosten van het laten plaatsen van een traplift in Geersdijk. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.850€1.650 – €2.2004,5 uur
Eén bocht€5.250 – €8.700€3.200 – €6.700halve dag
Meerdere bochten€6.050 – €10.700€3.750 – €7.8006 uur
Spiltrap€7.600 – €13.900€5.100 – €9.6001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Geersdijk.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Geersdijk kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u eenvoudig 55% op de nieuwprijs. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-geersdijk-4494

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Geersdijk voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Bovendien verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.300 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.750 incl. plaatsing. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is het systeem bestand tegen elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noord-Beveland via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Noord-Beveland. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Noord-Beveland (https://www.noord-beveland.nl).
 2. Uw consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert beslist of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak hoogteverschillen of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment ontvangt u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een lift uitkiezen die in lijn is met uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of direct een aanvraag indienen? Hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: M.A. de Ruiterlaan 2
 • 4461 GE, Noord-Beveland
 • Website: www.noord-beveland.nl
 • E-mailadres: wmo@goes.nl
 • Telefoonnummer: 0113249600

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Geersdijk bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende mogelijkheden laten zien en informeert u over welk model rijmt met uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u merken en winkels die ook liften monteren in Geersdijk.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Geersdijk.

Bekende merken
In Nederland zijn meerdere bekende producenten met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken verzekeren een korte levertijd en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 erkende producenten De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij worden er ook producten verkocht van Extrema, Minivator, Strobbe, Heymer, Triwa. Populaire montagepartners van bovengenoemde merken zijn Vegro, 123traplift, TipTop, PractiComfort, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist zal u helpen bij het vinden van een fijne huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Geersdijk in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Stannah & TipTop verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals onder andere de Otolift Two.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Geersdijk is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Geersdijk communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis schommelt dat tussen de 120 KG en 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de liften bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze huizen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie