Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kats

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Kats verschaft u die mogelijkheid! Flink wat senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en moeiteloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze website treft u belangrijke details over trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, hoe de producten werken, de verwachte kosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Daarbovenop kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Noord-Beveland.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2350 oplopend tot 8700, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Noord-Beveland | Merken en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4485
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Kats mei 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door 2 factoren: het soort trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.700.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.350.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.350.
 • Extra opties als een parkeerbocht komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze gunstige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel verstrekken wij een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Kats. Het trap type is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.900€1.550 – €2.2504 uur
Eén bocht€4.700 – €8.200€3.300 – €5.1001/2 dag
2 bochten€5.800 – €10.600€4.100 – €7.500Eén dag
Spiltrap€8.000 – €12.900€4.750 – €9.0001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Kats.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Kats is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden uitgebreid getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u zo 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Ook is dat een duurzame investering. Veel merken hebben een ruim aanbod met gebruikte modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-kats-4485

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor iedere gezinssituatie zal worden gekeken naar een passend model. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Kats voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Verder kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.350 incl. installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.800 inclusief installatie. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eenvijfpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze variant wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noord-Beveland via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Noord-Beveland. Inwoners met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist komt bij u thuis en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Middels de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Noord-Beveland (https://www.noord-beveland.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een stoellift selecteren die matcht met uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: M.A. de Ruiterlaan 2
 • 4461 GE, Noord-Beveland
 • Website: www.noord-beveland.nl
 • E-mail: wmo@goes.nl
 • Telefoonnummer: 0113249600

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Kats bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire uitvoeringen tonen en informeert welk model voldoet aan uw wensen en budget. Veel van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In deze tabel treft u leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Kats.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met goede leveranciers van trapliften in Kats.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele erkende ontwikkelaars werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars werken met een snelle levering en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere professionele merken Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Strobbe, Platinum, Minivator, Heymer. Erkende verkopers van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, Smienk, PractiComfort, Vegro, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur kan u helpen bij het kopen van een fijne huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Kats al binnen 2 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Otolift of Heymer hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Stannah Starla.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Kats is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Kats werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak valt dit binnen een marge van 125 KG en 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie