Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kattendijke

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Kattendijke maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kan men zonder zorgen en probleemloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze pagina kunt u aan de slag met praktische details m.b.t. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over diverse lift types, een technische beschrijving, de geschatte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Meer weten? Dan kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Goes.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Met een gerust hart en op een aangename manier naar boven en beneden gaan.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €2450 tot maar liefst €8100, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Goes | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4474
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 10

Kosten traplift Kattendijke april 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs is afhankelijk van twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een lederen stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300.
 • Een basislift met een standaard bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.950.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.400 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een driepuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze lokkertjes schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder bekijkt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Kattendijke. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.550€1.800 – €2.1503,5 uur
1 bocht€5.050 – €9.400€2.550 – €5.3004,5 uur
2 bochten€6.350 – €11.100€3.800 – €7.000Hele dag
Draaiende trap€8.200 – €14.400€5.400 – €9.8006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Kattendijke.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Kattendijke is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden goed getest en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u al snel 40% ten opzichte van een nieuw model. Ook is dat een duurzame investering. Veel verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-kattendijke-4474

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel soorten hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie is er een passende oplossing. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Kattendijke voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast onderscheiden we buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er al voor €2.250 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.200 inclusief installatie. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een vijfpuntsgordel.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Daardoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Goes binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Goes. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Goes (https://www.goes.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn krijgt u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een type selecteren die matcht met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of direct hulp aanvragen? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: M.A. de Ruijterlaan 2
 • 4461 GE, Goes
 • Website: www.goes.nl
 • E-mail: stadskantoor@goes.nl
 • Telefoonnummer: 0113249600

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Kattendijke vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte opties demonstreren en adviseert u over welk type lift past in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Het gros van de winkeliers hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder staan de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Kattendijke.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Kattendijke.

Populaire merken
In uw regio zijn meerdere bekende traplift fabrikanten operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars hanteren een snelle levering en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit enkele bekende traplift bouwers Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Extrema, Heymer, Platinum, Triwa. Erkende (tweedehands) aanbieders van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, Vegro, TipTop, RecentLift, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal de montage van een traplift in Kattendijke binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Otolift of PractiComfort bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 2000.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Kattendijke is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Kattendijke hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. Vaak wisselt dat tussen de 110 KG & 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort woningen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie