Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift s-Heer Arendskerke

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in s-Heer Arendskerke maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u zonder risico en probleemloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via deze pagina treft u praktische adviezen aangaande trapliften. U leest hier alles over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Daarnaast kunt u gratis en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Goes.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een beschermde en plezante manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De prijzen liggen tussen de €2050 & €9100, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteGoes | Fabrikanten en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4458
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 80

Kosten traplift s-Heer Arendskerke april 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs hangt af van 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop komen er additionele kosten bij voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350.
 • Een lift die 1 bocht door moet wordt geïnstalleerd v.a. €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.250 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel treft u de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in s-Heer Arendskerke. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.600€1.600 – €2.2504 uur
1 bocht€5.200 – €9.100€3.500 – €5.300Dagdeel
Meerdere bochten€6.300 – €10.400€3.650 – €7.4006 uur
Wenteltrap€7.500 – €12.500€5.000 – €9.400Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in s-Heer Arendskerke.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in s-Heer Arendskerke is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u zo 50% op de aanschafwaarde. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-s-heer-arendskerke-4458

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Veel merken beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste types kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in s-Heer Arendskerke voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Tevens zijn er speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er al voor €2.250 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.950 inclusief plaatsing. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en aanvullende opties als een opklapbare rail.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit type werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede firma die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties kosten al snel €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Goes via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Goes. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Goes (https://www.goes.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna geven ze u documenten over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een systeem aanschaffen die rijmt met uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer weten of snel een WMO-melding doen? Onderstaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: M.A. de Ruijterlaan 2
 • 4461 GE, Goes
 • Website: www.goes.nl
 • E-mailadres: stadskantoor@goes.nl
 • Telefoonnummer: 0113249600

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO s-Heer Arendskerke zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften uitproberen? Het meest praktische is een adviespunt of winkel in de omgeving. Een professionele adviseur kan u een aantal systemen introduceren en adviseert u over welk merk/model rijmt met uw budget en situatie. Veel winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de volgende tabel vergelijkt u winkels en producenten die ook leveren in s-Heer Arendskerke.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in s-Heer Arendskerke.

Erkende merken
In Nederland zijn diverse geschikte producenten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten beloven een korte installatietijd en een erkende servicedienst. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In deze tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit 5 erkende producenten Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Triwa, Heymer, Platinum, Strobbe. Betrouwbare wederverkopers van bovengenoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, TipTop, 123traplift, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van een passende huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans zal de installatie van een traplift in s-Heer Arendskerke binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden grondig gecheckt zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Stannah + Strobbe hebben een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 75.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in s-Heer Arendskerke is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in s-Heer Arendskerke hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Standaard fluctueert dat tussen de 115 KG tot 165 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze huizen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie