Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Goes

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Goes biedt uitkomst! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u op een veilige manier en probleemloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Onderstaand vindt u praktische details inzake trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, de werking, de tarieven, de WMO regelingen en veiligheid. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Goes.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder gevaar en op een aangename manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De tarieven variëren tussen €1500 tot wel €8200, inclusief installatie.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteGoes | Fabrikanten en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4463
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 160

Kosten traplift Goes juli 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en de gewenste opties. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een automatische draaizitting.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap start bij €2.600.
 • Een lift die 1 bocht door moet plaatsen ze al vanaf €5.900.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.650 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een luxe stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze gunstige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Goes. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.500€1.800 – €2.3504 uur
Eén bocht€5.300 – €9.800€2.600 – €5.000halve dag
Meerdere bochten€6.400 – €11.700€4.250 – €7.9006,5 uur
Draaiende trap€8.100 – €14.000€5.150 – €10.6006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Goes.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Goes kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden uitvoerig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u maar zo 40% – 45% op de nieuwprijs. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-goes-4463

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. De meeste types beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Goes voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.600 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.150 inclusief montage. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.500. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een luxere stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Dit speciale model heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede zaak die rolstoelliften kan installeren. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Goes d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Goes. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Goes (https://www.goes.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur verkent of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien krijgt u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model kopen die matcht met uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of meteen een WMO-voorziening aanvragen? In de lijst hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: M.A. de Ruijterlaan 2
 • 4461 GE, Goes
 • Website: www.goes.nl
 • E-mail: stadskantoor@goes.nl
 • Telefoonnummer: 0113249600

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Goes onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of verschillende trapliften uitproberen? Het meest praktische is een showroom of adviespunt in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte mogelijkheden introduceren en vertelt welk type lift past aansluit op uw woning en budget. De meeste dealers verkopen diverse merken. In het overzicht hieronder vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Goes.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Goes.

Professionele merken
In uw omgeving zijn een aantal populaire producenten werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers werken met een snelle levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren 5 erkende traplift fabrikanten We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Triwa, Heymer, Extrema, Platinum. Betrouwbare (2e hands) leveranciers van deze modellen zijn RecentLift, Smienk, 123traplift, TipTop, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur kan u helpen met het kopen van een passende huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal de montage van een traplift in Goes in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden uitgebreid getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Handicare en PractiComfort verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 950+.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Goes is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Goes hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 115 KG & 155 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie