Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Veere

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Veere kan u daarbij helpen! Een groot aantal senioren kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u op een veilige manier en zonder moeite in uw eigen huis blijven wonen. Op deze pagina vindt u bruikbare specificaties over trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, de werking, de totale kosten, de WMO regelingen en populaire leveranciers. Daarbovenop kunt u gratis en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Veere.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een beschermde en aangename manier blijven genieten van uw woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De kosten schommelen tussen €1550 tot maar liefst €10000, inclusief plaatsing.
 • Soms wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Veere | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4351
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Veere mei 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs wordt bepaald door twee zaken: de vorm van de trap en extra opties. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan stijgen de kosten. Vaak komen er additionele kosten bij voor upgrades als een extra afstandsbediening.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.100.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €5.850.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.400 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een meedraaiende stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Veere. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.950€1.700 – €2.300halve dag
1 bocht€4.850 – €8.500€3.350 – €6.3001/2 dag
Twee bochten€5.600 – €10.100€3.750 – €7.100Hele dag
Spiltrap€8.300 – €12.300€4.800 – €10.4001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Veere.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Veere kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden grondig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u maar zo 60% op de aanschaf van uw traplift. Ook is recycling goed voor het milieu. Flink wat merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-veere-4351

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Ook kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke situatie is er een passende oplossing. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Veere voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Bovendien kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is er vanaf €2.200 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.500 incl. installatie. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een noodbatterij.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen worden aangeboden v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Veere via de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Veere. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent maakt een goede analyse en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Veere (https://www.veere.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent onderzoekt of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een traplift uitkiezen die voldoet aan uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer informatie of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Traverse 1
 • 4357 ET, Veere
 • Website: www.veere.nl
 • E-mail: gemeente@veere.nl
 • Telefoonnummer: 0118555444

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Veere lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een winkel of showroom in de regio. Een getrainde specialist kan u een aantal modellen demonstreren en vertelt welk model aansluit op uw woning en budget. Een groot deel van de aanbieders hebben een divers aanbod. In de onderstaande lijst bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Veere.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Veere.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal populaire merken met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers staan bekend om een snelle levering en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het schema hieronder bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftInnovatief en compact design
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan meerdere grote traplift bouwers De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Extrema, Strobbe, Triwa, Platinum. Erkende dealers van merken als deze zijn RecentLift, Vegro, PractiComfort, 123traplift, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een goede huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties zal de montage van een traplift in Veere binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden uitvoerig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Triwa & Extrema verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Otolift Parallel.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Veere is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Veere werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard valt dit binnen een marge van 120 KG tot 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze situaties is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is het systeem bestand tegen elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie