Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Altena

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Altena verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen kiezen voor een stoellift. Op die manier kan men zonder zorgen en zonder moeite weer op de bovenverdieping komen. Op deze site treft u bruikbare details omtrent trapliften. Wij bieden handige info over allerlei modellen liften, de werking, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Tevens kunt u gratis een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Altena.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een betrouwbare en comfortabele manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2050 en €9700, incl. installatie.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Altena | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4265
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 2000

Kosten traplift Altena mei 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs is afhankelijk van twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Mogelijk geldt er een meerprijs voor upgrades als een snellere motor.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450.
 • Een basislift met een standaard bocht is er vanaf €6.300.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.700 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht vindt u de richtprijs van het laten monteren van een traplift in Altena. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.400€1.750 – €2.1504 uur
1 bocht€4.950 – €8.600€2.850 – €6.1005 uur
Twee bochten€6.350 – €11.400€4.350 – €7.4005,5 uur
Wenteltrap€7.550 – €13.200€5.250 – €10.9006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Altena.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Altena kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u gemakkelijk 35% – 60% op de nieuwprijs. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer leveranciers hebben een ruim aanbod met 2e-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-altena-4265

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste stoelliften beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Altena voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Bovendien bestaan er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.850 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.400 incl. installatie. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een verlichte voetenplank.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Altena met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Altena. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een afspraak en besluit of een stoellift de ideale optie is. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren comfortabel in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Altena (https://www.gemeentealtena.nl).
 2. De consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist bekijkt of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan drempels of smalle deuren). De verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien sturen ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U mag nu een stoellift kopen dat past bij uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Meer informatie of gelijk aanmelden voor de WMO? Onderstaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Sportlaan 170
 • 4286 ET, Altena
 • Website: www.gemeentealtena.nl
 • E-mail: info@gemeenteAltena.nl
 • Telefoonnummer: 0183516100

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Altena vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of winkel in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u geschikte liften laten zien en informeert welk merk/model rijmt met uw woning en budget. Veel van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Altena.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met goede leveranciers van trapliften in Altena.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse goede traplift fabrikanten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten staan in voor een korte installatietijd en uitstekende service. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn 5 betrouwbare leveranciers Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens worden er ook producten verkocht van Strobbe, Minivator, Extrema, Triwa, Platinum. Populaire (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn PractiComfort, TipTop, RecentLift, 123traplift, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het aanschaffen van de beste huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans zal de montage van een traplift in Altena binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Minivator en RecentLift verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 75.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Altena is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Altena hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel ligt dat tussen de 105 KG en 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is het systeem bestand tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie