Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Woudrichem

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Woudrichem maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u zonder risico en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze website vindt u waardevolle informatie over trapliften. Wij bieden handige info over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de tarieven, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Meer info? Dan kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Altena.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De tarieven liggen tussen de €1800 tot maar liefst €8600, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteAltena | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4285
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 80

Kosten traplift Woudrichem mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs hangt af van 2 factoren: het soort trap maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een andere kleur rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.600.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.050 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een vierpuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze lokkertjes zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder voorzien we u van de marktprijzen van het monteren van een traplift in Woudrichem. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.650€1.750 – €2.300halve dag
Eén bocht€5.100 – €9.600€2.950 – €6.300halve dag
Twee bochten€5.500 – €11.800€4.200 – €7.400Eén dag
Spiltrap€8.250 – €13.900€4.700 – €10.200Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Woudrichem.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Woudrichem kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u zo 30% – 50% op de nieuwprijs. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Veel aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-woudrichem-4285

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. De meeste stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk huis zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Woudrichem voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Verder kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.250 incl. montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.850 incl. installatie. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eensta-op-stoel.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende opgewassen tegenalle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Altena d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Altena. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Altena (https://www.gemeentealtena.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. opstapjes of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag nu een traplift uitzoeken dat past bij uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of gelijk een WMO-melding doen? In onderstaand schema treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Sportlaan 170
 • 4286 ET, Altena
 • Website: www.gemeentealtena.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteAltena.nl
 • Telefoonnummer: 0183516100

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Woudrichem zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte opties laten zien en informeert welk type lift past matcht met uw wensen en budget. Veel van de aanbieders hebben een divers aanbod. In het overzicht hieronder vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Woudrichem.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Woudrichem.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele betrouwbare traplift bouwers actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten staan in voor een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele professionele leveranciers Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Triwa, Minivator, Extrema, Platinum. Populaire (2e hands) leveranciers van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, Smienk, PractiComfort, TipTop, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het kopen van een passende huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Woudrichem al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden goed getest zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Minivator & PractiComfort bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare Freecurve.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Woudrichem is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Woudrichem werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Standaard schommelt dat tussen de 115 KG & 170 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze gevallen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie