Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Giessen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Giessen maak langer thuiswonen mogelijk! Veel ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en probleemloos uw gehele woning blijven gebruiken. Onderstaand kunt u aan de slag met handige gegevens omtrent trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de totale kosten, info over de WMO/PGB en onderhoud. Bovendien kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Altena.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zorgeloos en op een prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten schommelen tussen €2200 tot zo’n €9800, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift mei 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Altena | Fabrikanten en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4283
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Giessen mei 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: het type trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Ook geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.500.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.250.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.350 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze interessante basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder vindt u indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Giessen. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.350€1.550 – €2.1501/2 dag
1 bocht€5.100 – €8.400€3.150 – €5.500Dagdeel
Meerdere bochten€6.200 – €11.100€4.350 – €7.1006,5 uur
Spiltrap€7.900 – €12.500€5.200 – €9.600Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Giessen.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Giessen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden uiteraard goed nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Dan bespaart u maar zo 40% op de nieuwprijs. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Steeds meer verkooppunten hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-giessen-4283

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Giessen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Verder kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap is er vanaf €2.500 incl. montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.100 incl. installatie. De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en aanvullende opties als een vierpuntsgordel.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede zaak die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Altena met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Altena. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Altena (https://www.gemeentealtena.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent gaat na of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien sturen ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U mag zelf een lift kopen dat past bij uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer weten of meteen een WMO-melding doen? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Sportlaan 170
 • 4286 ET, Altena
 • Website: www.gemeentealtena.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteAltena.nl
 • Telefoonnummer: 0183516100

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Giessen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u passende mogelijkheden demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift past bij uw wensen, eisen en budget. Het gros van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook leveren in Giessen.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Giessen.

Professionele merken
In uw regio zijn enkele populaire ontwikkelaars met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken waarborgen een snelle levering en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 populaire leveranciers Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Platinum, Heymer, Strobbe, Extrema. Bekende verkopers van deze modellen zijn Vegro, RecentLift, TipTop, PractiComfort, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het vinden van een prettige huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak kan de montage van een traplift in Giessen binnen één tot twee weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Acorn of 123 traplift hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 75.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Giessen is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Giessen communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 100 KG – 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie