Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hank

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Hank biedt uitkomst! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Onderstaand leest u waardevolle details m.b.t. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, een technische beschrijving, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en veiligheid. Geïnteresseerd? Dan kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Altena.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zonder risico en op een plezierige manier naar boven en beneden gaan.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €2300 oplopend tot 8000, inclusief montage.
 • Soms heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Tarieven traplift juli 2024 | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Altena | Merken en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4273
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Hank juli 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs wordt bepaald door 2 aspecten: het type trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan stijgen de kosten. Tevens worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.850.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €6.050.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.000 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een meedraaiende stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze interessante basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder voorzien we u van de marktprijzen van het laten installeren van een traplift in Hank. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.800€1.650 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€4.700 – €9.400€3.350 – €5.000halve dag
Meerdere bochten€5.700 – €11.000€3.900 – €7.6006 uur
Draaiende trap€7.500 – €13.300€5.250 – €10.2005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Hank.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Hank is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden uiteraard goed nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u eenvoudig 40% op de aankoopprijs. Ook is dat een duurzame investering. De meeste fabrikanten hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-hank-4273

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel types hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Vaak kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedere woning en elk budget is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Hank voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast zijn er systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.200 inclusief installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.850 incl. plaatsing. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en optionele upgrades zoals een automatische voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften kosten al gauw €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Altena via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Altena. Inwoners met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist komt bij u thuis en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn op een prettige manier in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Altena (https://www.gemeentealtena.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens bieden ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem kopen dat past bij uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Sportlaan 170
 • 4286 ET, Altena
 • Website: www.gemeentealtena.nl
 • E-mail: info@gemeenteAltena.nl
 • Telefoonnummer: 0183516100

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Hank bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende liften tonen en vertelt welk type lift past matcht met uw wensen, eisen en budget. Het gros van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel vindt u merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Hank.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Hank.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf betrouwbare ontwikkelaars aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers beloven een snelle levertijd en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het overzicht hieronder staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren enkele bekende producenten Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Extrema, Triwa, Heymer, Platinum. Gerenommeerde dealers van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, Smienk, 123traplift, PractiComfort, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Hank binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden uitvoerig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Handicare en PractiComfort verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Flow.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Hank is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Hank communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG & 150 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort huizen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie