Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Eethen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Eethen biedt uitkomst! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u op een veilige manier en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op Trapliftexpert.nl bieden wij bruikbare tips m.b.t. trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, hoe de producten werken, de montagekosten, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Daarnaast kunt u gratis en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Altena.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder risico en op een gemakkelijke manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2300 tot wel €9700, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Altena | Fabrikanten en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4266
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 950

Kosten traplift Eethen april 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: het soort trap en de gewenste opties. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Mogelijk zijn er extra kosten voor extra opties zoals een snellere motor.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.400.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €6.950 incl. montage.
 • Opties zoals een meedraaiende stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel bieden wij de marktprijzen van het laten monteren van een traplift in Eethen. Zoals u kunt zien: het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.500€1.800 – €2.1504 uur
1 bocht€4.900 – €8.900€3.150 – €6.5005 uur
2 bochten€5.500 – €11.100€4.500 – €7.4001 dag
Wenteltrap€7.700 – €13.900€5.300 – €9.000Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Eethen.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Eethen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden uitvoerig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u gemakkelijk 30% – 50% op de nieuwprijs. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Het gros van de leveranciers hebben een ruim aanbod met 2de-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-eethen-4266

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Bijna alle modellen beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Eethen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Voorts zijn er buitenliften. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.700 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.250 incl. installatie. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelgebruikers. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenverplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende verkoper die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Altena met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Altena. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Altena (https://www.gemeentealtena.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent gaat bekijken of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn bieden ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift kopen die aansluit op uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Sportlaan 170
 • 4286 ET, Altena
 • Website: www.gemeentealtena.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteAltena.nl
 • Telefoonnummer: 0183516100

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Eethen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door mensen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een adviespunt of winkel in de omgeving. Een erkende adviseur kan u een aantal modellen introduceren en adviseert u over welk type lift past voldoet aan uw situatie. De meeste verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de onderstaande lijst bekijkt u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Eethen.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Eethen.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf professionele traplift bouwers aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers focussen zich op een snelle montage en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse geschikte producenten Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens worden er ook producten verkocht van Extrema, Triwa, Platinum, Minivator, Heymer. Betrouwbare adviseurs van bovengenoemde merken zijn 123traplift, RecentLift, Vegro, Smienk, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het vinden van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal de montage van een traplift in Eethen al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden uitvoerig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals ThyssenKrupp + Smienk verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Platinum Curve.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Eethen is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Eethen hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 135 KG tot 150 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie