Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Veen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Veen maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig de trap op en af. Op de traplift-vergelijker kunt u aan de slag met uitgebreide tips omtrent trapliften. Wij bieden handige info over de liften die passen bij uw trap, de werking, de verwachte kosten, de WMO en welke aanbieders er allemaal zijn. Uiteraard kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Altena.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier naar boven en naar beneden.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €2100 oplopend tot 8600, inclusief montage.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteAltena | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4264
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftStannah Sadler

Kosten traplift Veen mei 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De verwachte prijs hangt af van 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Vaak geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.250.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al voor €5.850.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.950 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een 4-puntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij indicatieve prijzen van het laten installeren van een traplift in Veen. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.850€1.850 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€4.950 – €8.400€2.550 – €5.0001/2 dag
Meerdere bochten€5.750 – €11.200€4.250 – €7.1006 uur
Wenteltrap€8.000 – €12.200€4.850 – €10.9006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Veen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Veen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u tot wel 40% op de nieuwprijs. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Veel verkopers bieden een assortiment met 2de-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-veen-4264

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel merken hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Doorgaans kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Veen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.350 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.150 inclusief montage. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Altena met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Altena. Burgers met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een goede analyse en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Altena (https://www.gemeentealtena.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent beslist of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna geven ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een systeem laten plaatsen die in lijn is met uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Sportlaan 170
 • 4286 ET, Altena
 • Website: www.gemeentealtena.nl
 • E-mail: info@gemeenteAltena.nl
 • Telefoonnummer: 0183516100

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Veen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften uitproberen? Handig is dan een dealer of leverancier in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire systemen demonstreren en geeft aan welk type lift past past bij uw woning en budget. Veel winkeliers verkopen diverse merken. In het schema hieronder vergelijkt u leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Veen.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Veen.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 populaire leveranciers werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers waarborgen een snelle levering en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan meerdere professionele traplift bouwers Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Triwa, Platinum, Heymer, Extrema. Erkende montagepartners van deze merken zijn o.a. PractiComfort, 123traplift, TipTop, RecentLift, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een geschikte huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Veen binnen één tot twee weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden uitvoerig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Minivator en Heymer verkopen een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Homeglide.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Veen is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Veen hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans ligt dat tussen de 115 KG & 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de systemen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie