Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Werkendam

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Werkendam maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kan men zonder zorgen en zonder moeite op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze webpagina vindt u waardevolle details aangaande trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, een technische beschrijving, de montagekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Meer info? Dan kunt u gratis op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Altena.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een betrouwbare en plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1700 oplopend tot 9000, incl. montage.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Altena | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4251
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift Werkendam mei 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.750.
 • Een simpele lift met één bocht installeren ze al v.a. €6.350.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.600.
 • Opties zoals een sta-op-stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. Hieronder treft u de marktprijzen van het monteren van een traplift in Werkendam. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.950€1.600 – €2.2004,5 uur
1 bocht€4.600 – €8.800€3.100 – €6.0004,5 uur
Twee bochten€5.600 – €10.500€4.450 – €7.0001 dag
Spiltrap€7.950 – €13.400€5.100 – €10.600Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Werkendam.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Werkendam kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden uitgebreide getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zo bespaart u maar zo 45% op de aanschafwaarde. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer verkooppunten hebben op dit moment diverse tweedehands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-werkendam-4251

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste merken beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Werkendam voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Bovendien verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.200 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.350 inclusief installatie. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een automatische klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen kosten al gauw €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Altena binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Altena. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beslist of een stoellift de ideale optie is. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Altena (https://www.gemeentealtena.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist analyseert of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend ontvangt u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een stoellift kiezen dat past bij uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of nu direct een aanvraag indienen? Onderstaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Sportlaan 170
 • 4286 ET, Altena
 • Website: www.gemeentealtena.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteAltena.nl
 • Telefoonnummer: 0183516100

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Werkendam onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor woningeigenaren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere uitvoeringen laten zien en adviseert welk soort lift in lijn is met uw situatie. Veel van de winkels bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder bieden wij aanbieders en merken die ook actief zijn in Werkendam.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Werkendam.

Erkende merken
In uw regio zijn meerdere professionele merken operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten bieden een snelle montage en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan diverse betrouwbare ontwikkelaars Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Minivator, Extrema, Triwa, Platinum. Gerenommeerde adviseurs van eerdergenoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, TipTop, Vegro, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het uitzoeken van een goede huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans zal de montage van een traplift in Werkendam binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als ThyssenKrupp en 123 traplift verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Otolift Line.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Werkendam is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Werkendam hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans fluctueert dat tussen de 110 KG tot 170 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort gevallen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie