Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hoogblokland

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Hoogblokland verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u op een veilige manier en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze pagina kunt u aan de slag met praktische informatie betreffende trapliften. Wij vertellen u meer over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de installatiekosten, de WMO en onderhoud. Ook kunt u online en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Molenlanden.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2550 & €8400, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift mei 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteMolenlanden | Merken en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode4241
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Hoogblokland mei 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs hangt af van 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een draaifunctie. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Ook komen er additionele kosten bij voor extra opties als een extra sterke accu.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.400.
 • Een lift die 1 bocht door moet vindt u al vanaf €6.250.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.500 of meer.
 • Extra’s zoals een automatische schuifrail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht bekijkt u de adviesprijzen van het plaatsen van een traplift in Hoogblokland. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.700€1.600 – €2.350halve dag
1 bocht€4.850 – €8.000€3.000 – €6.300Dagdeel
2 bochten€6.050 – €10.500€4.400 – €7.8005,5 uur
Wenteltrap€7.750 – €13.600€5.100 – €9.2006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Hoogblokland.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Hoogblokland is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden op alle punten gecontroleerd en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u maar zo 50% – 60% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste leveranciers bieden een assortiment met tweedehands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-hoogblokland-4241

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. Veel stoelliften beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Hoogblokland voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.300 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.200 inclusief montage. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een klaprail.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem opgewassen tegenalle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire firma die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Molenlanden d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Molenlanden. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert komt bij u thuis en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Soms biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Molenlanden (https://www.molenlanden.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert gaat na of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een systeem laten installeren die rijmt met uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Meer informatie of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Groeneweg 33
 • 4223 ME, Molenlanden
 • Website: www.molenlanden.nl
 • E-mailadres: info@molenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 887515000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Hoogblokland vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming als er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een showroom of adviespunt in de omgeving. Een professionele adviseur kan u verschillende uitvoeringen introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model aansluit op uw trap, situatie en budget. Veel van de winkels bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder vergelijkt u merken en winkels die ook liften monteren in Hoogblokland.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Hoogblokland.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal bekende merken operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten hanteren een korte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan een aantal bekende leveranciers Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Platinum, Strobbe, Extrema, Minivator. Erkende installateurs van dergelijke merken zijn Vegro, 123traplift, RecentLift, Smienk, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert kan u helpen met het vinden van een prettige huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Hoogblokland al binnen 2 weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden grondig gecheckt om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Handicare + RecentLift verkopen een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Stannah Sadler.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Hoogblokland is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Hoogblokland benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel fluctueert dat tussen de 130 KG tot 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie