Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ameide

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Ameide maak langer thuiswonen mogelijk! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u veilig en moeiteloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via deze pagina leest u belangrijke informatie wat betreft trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en onderhoud. Meer info? Dan kunt u direct een brochure of een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Vijfheerenlanden.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen liggen tussen de €1950 tot wel €9500, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift mei 2024 | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteVijfheerenlanden | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4233
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Ameide mei 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een luxe stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.400.
 • Een basislift met een standaard bocht is al beschikbaar v.a. €6.250.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.350 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze interessante vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder bekijkt u een overzicht met de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Ameide. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.250€1.550 – €2.1504 uur
1 bocht€5.200 – €9.000€3.200 – €6.800Dagdeel
2 bochten€5.850 – €11.100€4.000 – €7.100Hele dag
Draaiende trap€7.800 – €13.400€5.550 – €9.200Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Ameide.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ameide is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden goed getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u al snel 50% – 60% op de aankoopprijs. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer leveranciers kunnen u ook helpen aan 2e-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-ameide-4233

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Veel merken hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is uniek. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Ameide voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Ook zijn er systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.650 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.500 inclusief plaatsing. De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een luxe stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit type werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen kosten al snel €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Vijfheerenlanden binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Vijfheerenlanden. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en comfortabel zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Vijfheerenlanden (https://www.vijfheerenlanden.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist beslist of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door opstapjes of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift uitkiezen dat past bij uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? In onderstaand schema vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dokter Reilinghplein 1
 • 4141 DA, Vijfheerenlanden
 • Website: www.vijfheerenlanden.nl
 • E-mailadres: info@vijfheerenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 0885997000

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Ameide zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal stoelliften introduceren en informeert welk type lift past rijmt met uw woning en budget. Het gros van de showrooms verkopen diverse merken. In het schema hieronder staan merken en winkels die ook liften installeren in Ameide.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Ameide.

Betrouwbare merken
In ons land zijn diverse professionele traplift bouwers operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten staan in voor een snelle montage en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het overzicht hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan enkele populaire producenten Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Platinum, Heymer, Strobbe, Triwa. Grote dealers van deze merken zijn o.a. Smienk, Vegro, PractiComfort, RecentLift, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een passende huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Ameide binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Stannah of Smienk verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 55.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Ameide is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Ameide verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel ligt dat tussen de 115 KG en 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort situaties bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie