Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Meerkerk

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Meerkerk biedt uitkomst! Steeds meer ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u risicoloos en comfortabel op de eerste verdieping van uw huis komen. Via onze vergelijker leest u belangrijke beschrijvingen wat betreft trapliften. Wij vertellen u meer over diverse lift types, een technische beschrijving, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Bovendien kunt u direct en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Vijfheerenlanden.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Met een veilig gevoel en op een plezierige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €2250 tot zo’n €9800, inclusief montage.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteVijfheerenlanden | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4231
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Meerkerk april 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs komt tot stand middels twee zaken: de vorm van de trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een snellere motor.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.750.
 • Een basislift met een standaard bocht plaatsen ze al vanaf €5.750.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.400 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht bekijkt u de adviesprijzen van het installeren van een traplift in Meerkerk. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.800€1.650 – €2.250halve dag
Eén bocht€4.750 – €9.400€3.000 – €6.800Dagdeel
Twee bochten€6.100 – €10.600€3.800 – €7.400Eén dag
Spiltrap€8.500 – €12.000€5.150 – €9.8001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Meerkerk.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Meerkerk kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden grondig gecheckt en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 40% op de nieuwprijs. Bovendien is dat een duurzame investering. Steeds meer verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-meerkerk-4231

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel systemen hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Meerkerk voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Ook onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.350 incl. montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.950 inclusief installatie. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit product is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Vijfheerenlanden met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Vijfheerenlanden. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Vijfheerenlanden (https://www.vijfheerenlanden.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist analyseert of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien geven ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een stoellift uitzoeken dat past bij uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of snel hulp aanvragen? Hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dokter Reilinghplein 1
 • 4141 DA, Vijfheerenlanden
 • Website: www.vijfheerenlanden.nl
 • E-mailadres: info@vijfheerenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 0885997000

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Meerkerk lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of diverse trapliften uitproberen? Het meest praktische is een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u passende systemen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift in lijn is met uw trap, situatie en budget. De meeste aanbieders verkopen diverse merken. In het overzicht hieronder bieden wij de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Meerkerk.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Meerkerk.

Populaire merken
In uw omgeving zijn verschillende professionele traplift bouwers met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten waarborgen een snelle levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In deze tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren een aantal grote fabrikanten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Extrema, Heymer, Platinum, Triwa. Bekende (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn TipTop, 123traplift, Vegro, Smienk, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het kopen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Meerkerk in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Acorn en Heymer hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Stannah Starla.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Meerkerk is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Meerkerk werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG tot 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de systemen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze woningtypes bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie