Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hoornaar

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Hoornaar vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze webpagina bekijkt u praktische tips betreffende trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Uiteraard kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Molenlanden.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €2000 oplopend tot 9600, incl. montage.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Molenlanden | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode4223
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Hoornaar mei 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De totaalprijs wordt bepaald door 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een 4-puntsgordel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.500.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al voor €5.850.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.350 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een noodbatterij zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze gunstige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het installeren van een traplift in Hoornaar. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.800€1.800 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€4.500 – €9.400€3.050 – €6.6005 uur
Meerdere bochten€5.800 – €10.600€4.100 – €7.400Hele dag
Spiltrap€7.750 – €13.000€5.250 – €9.000Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Hoornaar.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hoornaar kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden uitgebreid gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u gemakkelijk 35% – 60% op de nieuwprijs. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. De meeste showrooms kunnen u ook helpen aan 2e-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-hoornaar-4223

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste merken beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Ook kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke trap is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Hoornaar voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Ook kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.800 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.900 incl. installatie. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Molenlanden d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Molenlanden. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Molenlanden (https://www.molenlanden.nl).
 2. De consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna verstrekken ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een stoellift kiezen die aansluit op uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of nu direct hulp aanvragen? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Groeneweg 33
 • 4223 ME, Molenlanden
 • Website: www.molenlanden.nl
 • E-mail: info@molenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 887515000

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Hoornaar onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u de populaire mogelijkheden laten zien en informeert u over welke uitvoering voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Veel winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel bieden wij fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in Hoornaar.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Hoornaar.

Populaire merken
In uw regio zijn een aantal populaire fabrikanten aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars staan bekend om een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden enkele betrouwbare leveranciers We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Strobbe, Extrema, Platinum, Minivator. Grote (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. PractiComfort, Smienk, RecentLift, 123traplift, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist kan u helpen bij het uitzoeken van een fijne huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Hoornaar al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden grondig getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals ThyssenKrupp of Smienk bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Otolift Air.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Hoornaar is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Hoornaar communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen wisselt dat tussen de 120 KG en 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de liften die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie