Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Buurmalsen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Buurmalsen maak langer thuiswonen mogelijk! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en moeiteloos de trap op en af. Op deze webpagina treft u uitgebreide gegevens inzake trapliften. Wij vertellen u meer over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Uiteraard kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Buren.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier naar boven en naar beneden.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De tarieven liggen tussen de €1800 en €9000, inclusief installatie.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteBuren | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4197
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 80

Kosten traplift Buurmalsen april 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De prijs komt tot stand middels twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.700.
 • Een lift die 1 bocht door moet plaatsen ze al vanaf €6.400.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.700 inclusief installatie.
 • Extra opties als een vierpuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze gunstige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij de begrote kosten van het monteren van een traplift in Buurmalsen. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.750€1.750 – €2.2501/2 dag
1 bocht€4.800 – €9.600€3.200 – €5.400halve dag
2 bochten€6.300 – €10.600€4.000 – €7.200Eén dag
Spiltrap€7.800 – €14.400€5.450 – €10.5006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Buurmalsen.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Buurmalsen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden helemaal gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u eenvoudig 40% vergeleken met een nieuw model. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer fabrikanten hebben een ruim aanbod met 2de-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-buurmalsen-4197

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle modellen beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere woning en elk budget zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Buurmalsen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.400 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.150 incl. installatie. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en overige opties zoals eendriepuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften zijn te koop v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Buren door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Buren. Mensen met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Buren (https://www.buren.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist beslist of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). De verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vervolgens geven ze u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U mag nu een model laten installeren die voldoet aan uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of direct een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: De Wetering 1
 • 4021 VZ, Buren
 • Website: www.buren.nl
 • E-mailadres: wmo@buren.nl
 • Telefoonnummer: 140344

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Buurmalsen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom in de omgeving. Een professionele adviseur kan u verschillende liften demonstreren en adviseert u over welk type lift past past bij uw woning en budget. De meeste winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In het schema hieronder bekijkt u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Buurmalsen.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met goede leveranciers van trapliften in Buurmalsen.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn meerdere goede leveranciers werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers staan in voor een snelle levertijd en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande lijst treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan meerdere bekende traplift fabrikanten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Triwa, Strobbe, Minivator, Extrema. Erkende wederverkopers van deze modellen zijn 123traplift, Vegro, PractiComfort, TipTop, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een productspecialist zal u bijstaan bij het uitkiezen van een passende huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Buurmalsen binnen één tot twee weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreide getest om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Triwa en PractiComfort verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Line.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Buurmalsen is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Buurmalsen verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. In de regel ligt dat tussen de 130 KG en 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie