Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Geldermalsen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Geldermalsen maakt het mogelijk! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u zelfstandig en moeiteloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze site leest u nuttige tips betreffende trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, hoe de producten werken, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Daarnaast kan men gelijk en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio West Betuwe.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder gevaar en op een plezante manier naar boven en naar beneden.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2600 tot wel €9900, incl. installatie.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente West Betuwe | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4191
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Geldermalsen mei 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte prijs hangt af van 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een lederen stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.200.
 • Een simpele lift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.000.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.700 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een vierpuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze interessante basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder bieden wij de richtprijzen van het installeren van een traplift in Geldermalsen. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.800€1.600 – €2.200Dagdeel
1 bocht€4.500 – €8.300€3.250 – €5.600Dagdeel
Meerdere bochten€6.500 – €11.200€3.750 – €7.100Eén dag
Spiltrap€8.050 – €14.400€4.600 – €9.0006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Geldermalsen.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Geldermalsen kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden goed getest en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u maar zo 60% op de aanschaf van uw traplift. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste leveranciers hebben een ruim aanbod met tweedehandse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-geldermalsen-4191

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel types hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Doorgaans kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elk huis bestaat er een geschikt systeem. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Geldermalsen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.450 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.400 incl. plaatsing. Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een luxere stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers. Dit model heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente West Betuwe via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente West Betuwe. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente West Betuwe (https://www.westbetuwe.nl).
 2. De consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur beslist of de traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna geven ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift selecteren die matcht met uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of snel hulp aanvragen? Bijgaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kuipershof 2
 • 4191 KH, West Betuwe
 • Website: www.westbetuwe.nl
 • E-mailadres: gemeente@westbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 345728800

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Geldermalsen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom in de omgeving. Een getrainde specialist kan u verschillende systemen demonstreren en adviseert welke uitvoering matcht met uw budget en situatie. Veel van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Geldermalsen.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Geldermalsen.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende betrouwbare producenten werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten hanteren een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan diverse professionele merken Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Strobbe, Minivator, Triwa, Heymer. Betrouwbare wederverkopers van bovengenoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, RecentLift, 123traplift, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Geldermalsen binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden uitgebreide getest zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Acorn en RecentLift beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 2000.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Geldermalsen is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Geldermalsen werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard fluctueert dat tussen de 120 KG & 170 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie