Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Neerijnen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Neerijnen vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u veilig en zonder moeite uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze webpagina bekijkt u uitgebreide beschrijvingen omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over velerlei liften en producten, de unieke werking, de kosten, de WMO en andere vergoedingen en onderhoud. Uiteraard kunt u online en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio West Betuwe.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder risico en op een plezante manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €1800 en €9400, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteWest Betuwe | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4182
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1100

Kosten traplift Neerijnen mei 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook geldt er een meerprijs voor extra opties als een lederen stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.300.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.300.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.550 incl. montage.
 • Extra’s zoals een parkeerbocht worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze lokkertjes klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder verschaffen we de huidige prijzen van het monteren van een traplift in Neerijnen. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.450€1.750 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€5.000 – €9.100€3.500 – €5.300Dagdeel
Twee bochten€5.600 – €10.400€3.750 – €7.600Eén dag
Wenteltrap€8.400 – €13.100€5.150 – €9.500Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Neerijnen.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Neerijnen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden uitvoerig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u zo 50% – 60% op de aankoopprijs. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-neerijnen-4182

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel producten hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Neerijnen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Daarnaast zijn er systemen voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.700 incl. installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.850 incl. plaatsing. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en extra opties zoals een luxere stoel.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende organisatie die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen kosten al snel €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente West Betuwe door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente West Betuwe. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente West Betuwe (https://www.westbetuwe.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn sturen ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een stoellift uitzoeken die voldoet aan uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kuipershof 2
 • 4191 KH, West Betuwe
 • Website: www.westbetuwe.nl
 • E-mail: gemeente@westbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 345728800

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Neerijnen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u passende uitvoeringen laten zien en adviseert welk merk/model rijmt met uw woning en budget. Een groot deel van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel treft u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Neerijnen.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Neerijnen.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse bekende traplift bouwers actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars focussen zich op een korte installatietijd en goede after service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftInnovatief en compact design
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn diverse erkende producenten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Platinum, Minivator, Triwa, Extrema. Grote dealers van dergelijke merken zijn Vegro, RecentLift, PractiComfort, Smienk, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist helpt u graag bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Neerijnen binnen een paar weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Platinum & PractiComfort hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare Freecurve.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Neerijnen is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Neerijnen hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen ligt dat tussen de 120 KG tot 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de systemen bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze situaties bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie