Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hellouw

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Hellouw maakt het mogelijk! Flink wat senioren kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u op een veilige manier en zonder moeite de trap op en af. Op Trapliftexpert.nl treft u uitgebreide specificaties t.a.v. trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de prijzen, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Geïnteresseerd? Dan kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten uit de regio West Betuwe.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een veilige en eenvoudige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2100 tot zo’n €8800, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteWest Betuwe | Merken en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4174
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftStannah Solus

Kosten traplift Hellouw mei 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs komt tot stand middels twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.600.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.200 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een parkeerbocht zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze gunstige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel vindt u indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Hellouw. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.750€1.800 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€5.300 – €9.100€2.600 – €6.1001/2 dag
2 bochten€5.700 – €11.600€4.450 – €7.1005,5 uur
Spiltrap€8.100 – €12.000€4.550 – €9.3005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Hellouw.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Hellouw is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden uitvoerig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u zo 45% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-hellouw-4174

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Het railsysteem wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste soorten beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Standaard kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Hellouw voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Verder bestaan er systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is er vanaf €2.800 incl. montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.050 incl. plaatsing. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften worden aangeboden v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente West Betuwe via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente West Betuwe. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente West Betuwe (https://www.westbetuwe.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens geven ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift laten installeren dat past bij uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of direct hulp aanvragen? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kuipershof 2
 • 4191 KH, West Betuwe
 • Website: www.westbetuwe.nl
 • E-mailadres: gemeente@westbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 345728800

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Hellouw zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u verschillende liften introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk systeem past bij uw wensen en budget. De meeste verkooppunten verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel bieden wij leveranciers en merken die ook liften plaatsen in Hellouw.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Hellouw.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse erkende fabrikanten aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten beloven een vlotte levertijd en een goede service. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn diverse erkende traplift bouwers Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Triwa, Heymer, Platinum, Strobbe. Betrouwbare adviseurs van dergelijke merken zijn Smienk, TipTop, RecentLift, 123traplift, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur helpt u graag bij het aanschaffen van een goede huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Hellouw binnen een paar weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden goed getest om de veiligheid te waarborgen. Dealers als ThyssenKrupp + RecentLift verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Handicare 950.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Hellouw is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Hellouw hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel fluctueert dat tussen de 125 KG en 170 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie