Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heukelum

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Heukelum maakt het mogelijk! Steeds meer senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u risicoloos en moeiteloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Onderstaand vindt u praktische tips aangaande trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, hoe het werkt, de (montage)kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over het huren van een lift. Tevens kunt u online en zonder moeite een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio West Betuwe.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De prijzen variëren tussen €2250 oplopend tot 9400, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Kosten traplift juni 2024 | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteWest Betuwe | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4161
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftStannah Siena

Kosten traplift Heukelum juni 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs is afhankelijk van 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een luxe stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.450.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.950.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.150 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een automatisch opklapbare voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze interessante basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel verschaffen we de richtprijzen van het laten monteren van een traplift in Heukelum. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.950€1.850 – €2.3504 uur
Eén bocht€4.600 – €8.700€3.150 – €5.7005 uur
Twee bochten€6.050 – €10.500€3.900 – €7.2005,5 uur
Draaiende trap€7.600 – €12.500€4.500 – €9.3001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Heukelum.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Heukelum is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden op alle punten gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u maar zo 40% op de nieuwprijs. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-heukelum-4161

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Veel types hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste liften kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Heukelum voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts bestaan er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.700 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.500 inclusief montage. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier opgewassen tegenelk type weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelgebruikers. Dit model heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede verkoper die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente West Betuwe door de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente West Betuwe. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang comfortabel zelfstandig te blijven. Met de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente West Betuwe (https://www.westbetuwe.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U mag zelf een lift laten monteren die in lijn is met uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer weten of gelijk een aanvraag indienen? In de lijst hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kuipershof 2
 • 4191 KH, West Betuwe
 • Website: www.westbetuwe.nl
 • E-mail: gemeente@westbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 345728800

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Heukelum zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een winkel of showroom in de buurt. Een betrouwbare expert kan u verschillende stoelliften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering past bij uw woning en budget. Veel van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande lijst bekijkt u winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Heukelum.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Heukelum.

Populaire merken
In Nederland zijn vijf geschikte leveranciers aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken waarborgen een korte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere betrouwbare traplift bouwers Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Extrema, Heymer, Strobbe, Minivator. Betrouwbare verkopers van dergelijke merken zijn Vegro, RecentLift, Smienk, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Heukelum binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Acorn en TipTop verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 1000.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Heukelum is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Heukelum werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG en 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort situaties zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie