Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rumpt

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Rumpt vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer ouderen kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u zonder risico en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Via Trapliftexpert.nl bieden wij waardevolle tips met betrekking tot trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de prijzen, info over de WMO/PGB en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio West Betuwe.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier naar boven en naar beneden.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven liggen tussen de €2050 oplopend tot 8700, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente West Betuwe | Merken en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4156
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftOtolift Two

Kosten traplift Rumpt juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt bepaald door twee factoren: het type trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Tevens zijn er extra kosten voor upgrades als een lederen stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.850.
 • Een stoellift met één bocht installeren ze al v.a. €6.050.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.100 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een vierpuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder bieden wij een overzicht met de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Rumpt. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.250€1.800 – €2.2004 uur
1 bocht€4.950 – €9.100€2.750 – €6.0004,5 uur
Meerdere bochten€6.400 – €10.900€4.050 – €7.600Eén dag
Draaiende trap€8.250 – €14.100€4.950 – €10.5006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Rumpt.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Rumpt is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden goed getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u gemakkelijk 45% op de nieuwprijs. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Flink wat verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-rumpt-4156

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle soorten hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Rumpt voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Verder onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.400 incl. installatie. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eenluxe stoel.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente West Betuwe via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente West Betuwe. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente West Betuwe (https://www.westbetuwe.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur gaat na of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een stoellift aanschaffen die in lijn is met uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of meteen een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kuipershof 2
 • 4191 KH, West Betuwe
 • Website: www.westbetuwe.nl
 • E-mailadres: gemeente@westbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 345728800

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Rumpt zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u een aantal mogelijkheden laten zien en informeert welke uitvoering aansluit op uw woning en budget. Het gros van de showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In het overzicht hieronder bekijkt u fabrikanten en dealers die ook leveren in Rumpt.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Rumpt.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende populaire ontwikkelaars actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers werken met een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de onderstaande lijst vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal geschikte leveranciers Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Platinum, Strobbe, Heymer, Extrema. Erkende (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn PractiComfort, Smienk, TipTop, RecentLift, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het uitkiezen van een goede huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Rumpt al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Handicare & Extrema hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Levant classic.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Rumpt is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Rumpt hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 125 KG tot 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de opties die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort situaties bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier opgewassen tegenextreem weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie