Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rhenoy

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Rhenoy kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u zelfstandig en zonder moeite gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze site treft u bruikbare tips wat betreft trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, hoe de producten werken, de onkosten, info over de WMO/PGB en onderhoud. Meer info? Dan kunt u gratis en zonder moeite een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio West Betuwe.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Risicoloos en op een aangename manier naar boven en beneden gaan.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2550 en €9000, incl. montage.
 • In sommige gevallen wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in West Betuwe | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4152
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Rhenoy mei 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.500.
 • Een stoellift met één bocht start bij €5.800.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.050 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een draaifunctie worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder verschaffen we prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten plaatsen van een traplift in Rhenoy. Zoals u kunt zien: het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.450€1.700 – €2.200halve dag
1 bocht€5.250 – €8.600€2.550 – €6.1004,5 uur
Twee bochten€6.400 – €11.900€4.400 – €7.6005,5 uur
Draaiende trap€7.950 – €13.100€5.400 – €9.2001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Rhenoy.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Rhenoy is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden uitgebreide getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u tot wel 55% op de aankoopprijs. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer aanbieders bieden een assortiment met 2e-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-rhenoy-4152

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste modellen hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Rhenoy voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast bestaan er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap start bij €2.750 inclusief montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.100 inclusief plaatsing. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een verlichte voetenplank.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente West Betuwe via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente West Betuwe. Mensen met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente West Betuwe (https://www.westbetuwe.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert onderzoekt of de traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U mag nu een model uitzoeken die matcht met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kuipershof 2
 • 4191 KH, West Betuwe
 • Website: www.westbetuwe.nl
 • E-mail: gemeente@westbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 345728800

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Rhenoy zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere stoelliften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model past bij uw situatie. De meeste showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder bieden wij merken en winkels die ook liften plaatsen in Rhenoy.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Rhenoy.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse geschikte leveranciers aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken werken met een korte levertijd en goede after service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In deze tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan meerdere grote producenten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook worden er ook producten verkocht van Minivator, Triwa, Platinum, Strobbe, Heymer. Bekende dealers van deze merken zijn o.a. TipTop, RecentLift, Vegro, 123traplift, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Rhenoy binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Acorn en 123 traplift hanteren een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Homeglide.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Rhenoy is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Rhenoy communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak schommelt dat tussen de 130 KG tot 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de constructies bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie