Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Asperen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Asperen verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en zonder enige inspanning uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze website treft u bruikbare specificaties ten aanzien van trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de kosten, de WMO en veiligheid. Daarnaast kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio West Betuwe.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Met een veilig gevoel en op een plezierige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €2450 & €10000, incl. installatie.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Tarieven traplift mei 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteWest Betuwe | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4147
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Asperen mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een klaprail. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor opties zoals een lederen stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.250.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.200.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.400.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze interessante basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder voorzien we u van de begrote kosten van het installeren van een traplift in Asperen. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.350€1.650 – €2.1003,5 uur
Eén bocht€4.950 – €8.700€3.100 – €6.500halve dag
Twee bochten€6.050 – €10.100€4.300 – €7.9005,5 uur
Wenteltrap€7.950 – €13.100€5.200 – €9.9006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Asperen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Asperen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden grondig gecheckt en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u al snel 35% – 60% op de aankoopprijs. Daarnaast is dat een duurzame investering. Het gros van de merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-asperen-4147

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste systemen hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Asperen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Voorts kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.850 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.750 incl. montage.De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.750. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eenluxere stoel.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften worden aangeboden v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente West Betuwe door de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente West Betuwe. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente West Betuwe (https://www.westbetuwe.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak drempels of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien bieden ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een systeem laten monteren die in lijn is met uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer weten of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de lijst hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kuipershof 2
 • 4191 KH, West Betuwe
 • Website: www.westbetuwe.nl
 • E-mailadres: gemeente@westbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 345728800

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Asperen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u de populaire modellen laten zien en adviseert u over welk type lift past matcht met uw situatie. Het gros van de showrooms hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel bieden wij fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Asperen.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Asperen.

Professionele merken
In uw regio zijn diverse betrouwbare leveranciers operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten staan bekend om een vlotte levertijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de tabel hieronder bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden diverse goede leveranciers Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Strobbe, Extrema, Minivator, Platinum. Erkende (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. 123traplift, PractiComfort, Smienk, Vegro, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Asperen binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Acorn & Smienk verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Handicare 950+.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Asperen is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Asperen hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 115 KG – 155 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie