Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Leerdam

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Leerdam maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u risicoloos en comfortabel uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze website bieden wij belangrijke details over trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, hoe het technisch werkt, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Uiteraard kan men gelijk en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Vijfheerenlanden.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2000 tot wel €8000, incl. installatie.
 • Mogelijk krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteVijfheerenlanden | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4141
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Leerdam juni 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Daarnaast geldt er een meerprijs voor upgrades als een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.900.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.550 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een noodbatterij zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze interessante vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte bieden wij een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Leerdam. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.800€1.650 – €2.3504,5 uur
1 bocht€5.000 – €8.200€3.250 – €6.6005 uur
Twee bochten€6.300 – €10.800€3.550 – €7.200Eén dag
Draaiende trap€8.250 – €14.000€4.650 – €9.5001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Leerdam.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Leerdam is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden grondig gecheckt en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 50% op de aanschafwaarde. Tevens is recycling goed voor het milieu. De meeste merken bieden een assortiment met 2de-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-leerdam-4141

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. De meeste modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Leerdam voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Voorts zijn er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.500 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.150 inclusief plaatsing. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en overige opties zoals eenklaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelgebruikers. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Vijfheerenlanden d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Vijfheerenlanden. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Vijfheerenlanden (https://www.vijfheerenlanden.nl).
 2. Een consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent beslist of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna geven ze u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een model kiezen die in lijn is met uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer weten of snel hulp aanvragen? Hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dokter Reilinghplein 1
 • 4141 DA, Vijfheerenlanden
 • Website: www.vijfheerenlanden.nl
 • E-mail: info@vijfheerenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 0885997000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Leerdam lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u de populaire mogelijkheden introduceren en informeert u over welk model rijmt met uw wensenlijstje en budget. Het gros van de verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In het overzicht hieronder treft u leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Leerdam.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Leerdam.

Goede merken
In uw omgeving zijn enkele goede leveranciers werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars staan in voor een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn verschillende professionele leveranciers De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Heymer, Platinum, Extrema, Triwa. Grote verkopers van merken als deze zijn 123traplift, TipTop, Smienk, Vegro, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een prettige huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Leerdam binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreide getest om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Handicare of Extrema beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Homeglide.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Leerdam is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Leerdam werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak fluctueert dat tussen de 100 KG & 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort gevallen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie