Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hoef en Haag

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Hoef en Haag biedt uitkomst! Veel mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u weer zelf en moeiteloos uw gehele woning blijven gebruiken. Via deze pagina treft u uitgebreide specificaties omtrent trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, hoe het werkt, de kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over het huren van een lift. Meer weten? Dan kan men gelijk en zonder moeite een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Vijfheerenlanden.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Met een gerust hart en op een plezante manier blijven genieten van uw woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De tarieven schommelen tussen €2100 & €10100, incl. installatie.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Tarieven traplift april 2024 | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteVijfheerenlanden | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4125
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftPlatinum Curve

Kosten traplift Hoef en Haag april 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs is afhankelijk van twee factoren: type trap (met bochten of recht) en eventuele extra’s. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan stijgen de kosten. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor upgrades als een snellere motor.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.800.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.150.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.700 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een meedraaiende stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze goedkope basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel bekijkt u de adviesprijzen van het installeren van een traplift in Hoef en Haag. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.500€1.800 – €2.1504 uur
1 bocht€4.650 – €9.900€2.500 – €5.8001/2 dag
2 bochten€5.800 – €10.500€3.950 – €7.2005,5 uur
Spiltrap€8.300 – €13.300€4.800 – €10.7005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Hoef en Haag.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Hoef en Haag kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u eenvoudig 50% – 60% op de nieuwprijs. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Steeds meer aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-hoef-en-haag-4125

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel types bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Overigens kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Hoef en Haag voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Verder bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.700 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.750 inclusief montage. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem opgewassen tegenalle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit type beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Vijfheerenlanden door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Vijfheerenlanden. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang op een veilige manier zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Vijfheerenlanden (https://www.vijfheerenlanden.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak drempels naar de badkamer of smalle deuren). De verhuisvergoeding is dikwijls veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of andere zorgproducten) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een traplift kopen die rijmt met uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of meteen aanmelden voor de WMO? In de grijze box treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dokter Reilinghplein 1
 • 4141 DA, Vijfheerenlanden
 • Website: www.vijfheerenlanden.nl
 • E-mailadres: info@vijfheerenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 0885997000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Hoef en Haag subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een winkel/showroom bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u geschikte stoelliften introduceren en informeert u over welk merk/model aansluit op de situatie en het budget. De meeste aanbieders hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder vindt u aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Hoef en Haag.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Hoef en Haag.

Erkende merken
In Nederland zijn 5 betrouwbare ontwikkelaars operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers verzekeren een vlotte levertijd en een goede service. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit vijf geschikte ontwikkelaars Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Minivator, Heymer, Strobbe, Triwa. Bekende verkopers van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, Smienk, 123traplift, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van een passende huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal de installatie van een traplift in Hoef en Haag binnen een paar weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden uitvoerig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Otolift en Smienk hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Otolift Line.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Hoef en Haag is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Hoef en Haag werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard fluctueert dat tussen de 125 KG & 155 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie