Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Erichem

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Erichem kan u daarbij helpen! Veel ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u veilig en zonder moeite uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze pagina bekijkt u handige beschrijvingen met betrekking tot trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de producten werken, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Geïnteresseerd? Dan kunt u ook meteen op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Buren.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder gevaar en op een aangename manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen schommelen tussen €2550 tot wel €9600, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift april 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteBuren | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4117
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 75

Kosten traplift Erichem april 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs wordt bepaald door twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor extra opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.800.
 • Een stoellift met één bocht vindt u al vanaf €5.800.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.200 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een noodbatterij zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte bekijkt u een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Erichem. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.500€1.700 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€5.500 – €9.700€3.050 – €5.1005 uur
2 bochten€6.250 – €11.300€3.800 – €7.1006,5 uur
Spiltrap€8.050 – €13.200€4.600 – €9.400Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Erichem.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Erichem is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u eenvoudig 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Steeds meer aanbieders hebben op dit moment diverse gebruikte modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-erichem-4117

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Bijna alle producten hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Erichem voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Voorts kunt u kiezen voor buitenliften. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is er al voor €2.100 inclusief montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.750 incl. plaatsing. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een 4-puntsgordel.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel. Deze variant beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Buren via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Buren. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Buren (https://www.buren.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vervolgens krijgt u details over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een systeem kopen die matcht met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of direct aan de slag met een aanvraag? Onderstaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: De Wetering 1
 • 4021 VZ, Buren
 • Website: www.buren.nl
 • E-mail: wmo@buren.nl
 • Telefoonnummer: 140344

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Erichem zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een winkel of showroom in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u de populaire uitvoeringen demonstreren en vertelt welk soort lift aansluit op uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande lijst vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Erichem.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Erichem.

Geschikte merken
In ons land zijn diverse professionele fabrikanten actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken bieden een korte levertijd en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 goede fabrikanten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien worden er ook producten verkocht van Triwa, Strobbe, Platinum, Heymer, Minivator. Betrouwbare verkopers van de genoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, Vegro, 123traplift, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Erichem binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden uitgebreid gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Otolift en RecentLift hebben een groot aanbod 2e hands modellen zoals de Stannah Solus.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Erichem is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Erichem communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG en 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie