Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zoelmond

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Zoelmond biedt uitkomst! Een groot deel van de ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u zonder risico en probleemloos de trap op en af. Via de TrapliftExpert kunt u aan de slag met uitgebreide adviezen ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, technische details, de totale kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Uiteraard kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Buren.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier naar boven en beneden gaan.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De prijzen variëren tussen €2250 oplopend tot 9600, inclusief installatie.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Kosten traplift mei 2024 | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Buren | Fabrikanten en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4111
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Zoelmond mei 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs is afhankelijk van twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Ook worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een groter zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.650.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.950.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.350 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een luxe stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel bieden wij de richtprijs van het installeren van een traplift in Zoelmond. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.250€1.800 – €2.150Dagdeel
Eén bocht€5.400 – €8.100€3.450 – €5.800Dagdeel
2 bochten€5.850 – €11.000€3.800 – €7.6001 dag
Wenteltrap€8.400 – €12.700€4.850 – €9.1001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Zoelmond.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Zoelmond kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden gereviseerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u al snel 45% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-zoelmond-4111

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste merken hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Zoelmond voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.800 incl. installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.500 incl. installatie. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Buren via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Buren. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Buren (https://www.buren.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent gaat na of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als drempels of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift aanschaffen die matcht met uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Meer weten of meteen een aanvraag indienen? In de box hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: De Wetering 1
 • 4021 VZ, Buren
 • Website: www.buren.nl
 • E-mail: wmo@buren.nl
 • Telefoonnummer: 140344

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Zoelmond zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een winkel/showroom in de regio. Een ervaren adviseur kan u een aantal uitvoeringen laten zien en informeert u over welk systeem in lijn is met uw woning en budget. Een groot deel van de showrooms bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder bieden wij winkels en producenten die ook liften plaatsen in Zoelmond.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Zoelmond.

Populaire merken
In uw regio zijn enkele geschikte ontwikkelaars actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken werken met een korte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande lijst vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftInnovatief en compact design
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan verschillende grote fabrikanten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens worden er ook producten verkocht van Heymer, Extrema, Minivator, Triwa, Strobbe. Erkende wederverkopers van deze modellen zijn Smienk, TipTop, Vegro, PractiComfort, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het uitkiezen van een fijne huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak kan de installatie van een traplift in Zoelmond al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Platinum & RecentLift verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als onder andere de Handicare Freecurve.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Zoelmond is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Zoelmond werkt met een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 130 KG & 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is het systeem bestand tegen elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie