Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ophemert

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Ophemert biedt uitkomst! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze website leest u nuttige details omtrent trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, technische details, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos en zonder moeite een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio West Betuwe.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1800 en €8400, incl. installatie.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift juli 2024 | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in West Betuwe | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4061
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 1000

Kosten traplift Ophemert juli 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs hangt af van twee factoren: het type trap maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Daarbovenop komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.600.
 • Een stoellift met één bocht vindt u al vanaf €6.300.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.450 of meer.
 • Extra upgrades zoals een automatische schuifrail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze aanlokkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte bekijkt u de richtprijzen van het monteren van een traplift in Ophemert. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.600€1.800 – €2.2504,5 uur
1 bocht€5.050 – €9.800€3.200 – €6.3005 uur
Meerdere bochten€5.700 – €11.700€4.350 – €7.4005,5 uur
Draaiende trap€7.750 – €12.400€4.750 – €10.100Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Ophemert.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Ophemert is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden grondig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u eenvoudig 50% op de aanschafwaarde. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Het gros van de showrooms bieden een assortiment met tweedehandse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-ophemert-4061

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Veel merken beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Ophemert voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Ook zijn er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.750 incl. montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.900 inclusief installatie. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een automatische schuifrail.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit product beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente West Betuwe via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente West Betuwe. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een prettige manier in uw huis te wonen. Middels de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente West Betuwe (https://www.westbetuwe.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna geven ze u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift laten plaatsen die rijmt met uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer weten of nu direct aan de slag met een aanvraag? Bijgaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kuipershof 2
 • 4191 KH, West Betuwe
 • Website: www.westbetuwe.nl
 • E-mailadres: gemeente@westbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 345728800

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Ophemert zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op mensen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een adviespunt of showroom in de omgeving. Een erkende adviseur kan u de populaire mogelijkheden tonen en vertelt welk soort lift rijmt met de situatie en het budget. Veel van de winkels verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel treft u aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Ophemert.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Ophemert.

Erkende merken
In ons land zijn enkele populaire traplift bouwers aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars staan voor een snelle levertijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende populaire merken Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens worden er ook producten verkocht van Strobbe, Platinum, Extrema, Triwa, Heymer. Erkende dealers van merken als deze zijn Vegro, RecentLift, Smienk, 123traplift, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het vinden van een prettige huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Ophemert binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Triwa en 123 traplift beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Flow.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Ophemert is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Ophemert werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel valt dit binnen een marge van 130 KG – 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze type woningen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie